Ana SayfaPiyasaYeni haftada piyasalardaki büyük beklentiler neler---

Yeni haftada piyasalardaki büyük beklentiler neler

2 / 4
Yeni haftada piyasalardaki büyük beklentiler neler
23 Nisan 2017 - 10:49 www.borsagundem.com

DEVLER BİLANÇO AÇIKLIYOR

BELGİN MAVİŞ – A1 CAPITAL DİREKTÖR 

Geçtiğimiz haftada kritik Anayasa değişikliği referandumunun yansımaları takip edildi. Belirsizliğin ortadan kalkması ile birlikte Dolar/TL’de beklenen düşüş yaşanmazken Borsa İstanbul haftayı kazançla kapattı.  

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da hafta içerisinde erken seçim olmayacağını açıklamasının ardından Türk varlıklarında değerlenme baskısı yaşandı. OHAL’in uzatılması ve anamuhalefet partisinin referandumun iptaline dair başvurusu Borsa İstanbul’da zaman zaman satıcılı seyirlere neden olsa da, son işlem gününde 2013 Mayıs ayından bu yana en yüksek kapanışını gerçekleştirdi. 

Döviz cephesinde ise, gerek TCMB’nin beklenti anketinde yılsonu Dolar/TL tahminini aşağı yönlü revize etmesi gerekse yabancı kurumların Türk Lirasının değer kazanacağına dair yayınladıkları raporlar sonrasında Dolar/TL paritesinde gerileme yaşandı.

Pazartesi günkü 3,6250’lik gördüğü en düşük seviyesine perşembe günü 3,6270 ile yaklaşan Dolar/TL haftayı 3.6391 seviyesinden kapattı. Dolar/TL’de geniş bant aralığı oalrak baktığımızda 3,6250-3,6850; dar bantta ise 3,6320-3,6730 seviyesi görülebilecek seviyelerimiz olacaktır. 

Dolar endeksinin 100.00’in altına gerilemesi ve 99.900 seviyesindeki seyri bugünkü Fransa Cumhurbaşkanlığı ilk tur seçimlerine göre yeniden şekillenecektir. 

Diğer yandan İngiltere Başbakanı Theresa May’ın erken seçim çağrısı Avam Kamarası’nda kabul edildi ve 8 Haziran tarihinde İngiltere seçime gidiyor. Anketlerde önde görünen Theresa May’ın partisinin daha güçlü bir Brexit süreci için elinin kuvvetlenecek olması düşüncesiyle, Sterlin diğer para birimleri karşısında değer kazandı.

Perşembe günü ABD Hazine Bakanı’nın vergi reformunun yolda olduğunu açıklaması sonrasında küresel risk iştahı artarken, güvenli limanlara olan talep geçtiğimiz günlere göre azaldı. Bu gelişme sonrasında borslarda kayda değer yükselişler yaşandı ve bu pozitif havadan Borsa İstanbul’da etkilendi. 

Gelecek haftanın veri ajandasına baktığımızda, 

• Pazartesi günü yut içinde imalat güveni ve kapasite kullanım oranı verileri ile Minneapolis Fed Başkanı Kashkari konuşmasını,

• Salı günü ABD tüketici güvenini,

• Çarşamba günü TCMB PPK toplantısından çıkacak faiz kararını, 

• Perşembe günü AMB ve Japonya Merkez Bankası politika toplantıları sonuçlarını, 

• Cuma günü İngiltere ve ABD 1. çeyrek büyüme verilerini karşılayacağız. 

Borsa İstanbul’da 2017 yılı 1 çeyrek bilançoları açıklanmaya başlandı. Bu hafta Aksigorta ve Ereğli Demir-Çelik gibi şirketler kar açıklarken, bilanço açıklanması için son tarihler, 

• Bankalar için 10 Mayıs (Konsolide olmayan ve 22 Mayıs (Konsolide),

• Diğer şirketler 2 Mayıs (Konsolide olmayan) ve 10 Mayıs (Konsolide) olacaktır. 

25 Nisan Salı günü Akbank, 26 Nisan’da Garanti Bankası ve 27 Nisan’da Yapı Kredi birinci çeyrek bilançolarını açıklayacak.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • meto (yakamoz3170)23 Nisan 2017 11:09

    sayın borsagündem yetkilileri küçük yatırımcının robinhodu analizleri ve gerçekleri yaşanmışlıklarla yorumlayan marbaş by analiz hocamız nerede hergün by analizin yorumları varmı diye bu sayfaya bakıyoruz ama yok ne oldu küstürdünüzmü onun kıymetini bilelim lütfen. hem vatan sever hem piyasa uzmanı bidahada asla bulunmaz öyleleri.kendisini burada görmeyi çok isteriz. saygılar