Ana SayfaPiyasaYeni haftanın en kritik günü 8 Haziran---

Yeni haftanın en kritik günü 8 Haziran

1 / 4
Yeni haftanın en kritik günü 8 Haziran
04 Haziran 2017 - 09:02 www.borsagundem.com

BORSAGUNDEM.COM – ÖZEL HABER

Borsa İstanbul geride bırakmaya hazırlandığımız haftanın son işlem gününde yeni bir rekor daha kırdı. Yüzde 1.54 oranında yükselerek 98.867 puan seviyesinden kapanış yaptı. Yani 100 bin hedefine 1200 puan kaldı. Haliyle yatırımcısına en çok kazandıran da borsa oldu. Buna karşılık altın, dolar ve euro, haftayı kayıpla kapattı. Endeksteki bu müthiş artış, bu güven Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da gözünden kaçmadı. Erdoğan gelişmeleri şu sözlerle yorumladı: "Borsadaki yükseliş ve dövizdeki düşüş, piyasaların ekonomimize olan güveninin tam olduğuna işaret ediyor.” 

FED hafta içi yine piyasa koridorlarında çok konuşulan adreslerden biriydi. Gerçi Avrupa Merkez Bankası da kulislerin odağındaydı ama ABD bir başka! Faiz söylentileri yine zirve yaptı. Haziran’da artış olacak mı, beklentilerin altında gelen ABD mayıs ayı istihdam verisi rakamları nasıl okumalı, FED’i Haziran’da zorlar mı, Eylül’ü etkiler mi, yazıldı, çizildi... Bir uzmandan diğerine görüş üzerine görüş geldi. 

Sonuç? Haziran’da ‘evet’, Eylül’de ‘belki’...

İşte geride bıraktığımız 5 işlem gününün özeti...  

Yeni haftaya dönecek olursak?

Piyasaları koklayan usta isimler neler diyor?

Aşağı yönlü hareketlerde izleyeceğimiz en önemli seviye ne olacak? 95.500’ün önemi ne? Endekste yeni hedef hangi seviye? 100 bin mi, yoksa yakın bir yerler mi? 8 Haziran neden en kritik gün olarak kayıtlara geçti? ABD enflasyon endişeleri için ne düşünülüyor? AB tarafından gelecek veriler para politikası duruşunu nasıl etkiler? Dolarda alım fırsatı 3,46 mı? Altın ve petrolde manzara ne? 

Birbirinden çetin sorular bunlar? Yanıtlar da birbirinden bomba… 

Belgin Maviş, Üzeyir Doğan, Eda Önder Öztürk, Borsagundem.com’a konuştu.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)