Ana SayfaPiyasaYeni haftanın en kritik günü 8 Haziran---

Yeni haftanın en kritik günü 8 Haziran

3 / 4
Yeni haftanın en kritik günü 8 Haziran
04 Haziran 2017 - 09:02 www.borsagundem.com

95.500’ÜN ALTINDA TEMKİNLİ OLUNMALI

ÜZEYİR DOĞAN - GEDİK YATIRIM ARAŞTIRMA MÜDÜRÜ

BIST 100 

BIST 100’de yılbaşından sonra başlattığı yükseliş trendi 95.500 civarında bulunuyor. Aşağı yönlü hareketlerde izleyeceğimiz en önemli seviye bu trend olacak. Bu trend korunduğu sürece, düşüşlerde alım yapılarak endeksin momentumundan faydalanmaya devam edilebilir ancak herhangi bir gerekçe ile 95.500 altına sarkılacak olur ise satışların sertleşebileceği göz önünde bulundurulmalıdır. Bu nedenle 95.500 altında temkinli olmakta fayda olduğunu düşünüyoruz. Yukarı yönlü hareketlerde ise son haftalarda test edilen zirve seviyelerin de bulunduğu 98.800 ile psikolojik olarak takip edilen 100.00 bölgesi direnç olarak izlenebilir.

Dolar/TL 

Hafta içinde genel olarak aşağı yönlü bir seyir izlenen, Dolar/TL kurunun cuma günü açıklanan istihdam artışının beklentileri karşılayamaması ile hızla 3,51’li rakamlara gerilediğini gördük. Hafta içinde uluslararası kurumlardan TL lehine gelen raporlar, TCMB’nin sıkı duruşunu devam ettiriyor olması ve ABD’den kaynaklı verilerin doları zayıflatması, kurun 3,55 altındaki seyrini kuvvetlendirdi. Bu ay içinde Fed faiz artışına yönelik beklentiler ve içeride politikadaki değişimler kur tarafında etkili olabilecek başlıklar. Kurda 3,55 altında 3,46’ya kadar olacak geri çekilmelerinin kademeli alım fırsatı oluşturacağını düşünüyoruz.

Petrol 

25 Mayıs’ta gerçekleşen OPEC toplantısı sonrasında beklentilerin gerçekleşmesi, arz kısıntısı miktarında değişikliğe gidilmemesi petrol fiyatlarını baskılamaya devam eden gelişmeler idi. Bu gelişmelerin yanında ABD’nin petrol üretiminin artması, OPEC’in üretiminin mayıs ayında artış göstermesi ve ABD’nin Paris İklim Anlaşması'ndan çekilmesi petrol fiyatlarındaki düşüşleri sertleştiren etkenler olarak ön plana çıktı. Haftaya 52,37 dolardan başlayan brent petrol fiyatları, en yüksek 52,58 dolar ile en düşük en düşük 48,94 dolar arasında hareket ederek haftanın son işlem gününde endeks kapanışında 49,50 dolar seviyelerinden işlem gördü.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)