Ana SayfaPiyasa​Yeşil sahada heyecan bilançoda korku var!---

​Yeşil sahada heyecan bilançoda korku var!

1 / 6
​Yeşil sahada heyecan bilançoda korku var!
22 Şubat 2016 - 11:27 www.borsagundem.com

Dört büyüklerin yeşil sahalardaki rekabeti heyecanla izlense de kulüplerin halka açık şirketlerinin bilançolarındaki zararlar korku verici boyutlara geldi. Kulüplerin borçlarını ödeyebilmesi için devreye kamu bankalarının girmesi gündemde. 3,5 milyar TL'yi aşan borcun yapılandırılması için hükümetin adını atması beklenirken, mevcut borç yapısının kısa zamanda düzelmeyeceği belirtiliyor.
2015-2016 sezonunun ikinci yarısının başlamasıyla gözler yeniden yeşil sahalara çevrilmiş durumda. Özellikle ligin zirvesinde Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın kıyasıya rekabeti söz konusuyken, Galatasaray'ın şampiyonluk yarışında yara aldığı ise herkesin malumu.
Dört büyüklerin rekabeti tüm heyecanıyla devam ederken, dört kulübün halka açık şirketlerinin açıkladığı 2015'in ikinci yansına ilişkin bilançolarındaki durum da tabiri caizse adeta bir korku filmini andırıyor. Halka açık futbol kulüplerindeki zararlar yüzlerce milyon TL'yi aşmış durumdayken, öz kaynakların da ekside olması düşündürüyor.
Kulüpler böylesi bir durumdayken geçtiğimiz haftalarda ise Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) cephesinden oldukça önemli açıklamalar geldi. Kulüplerin 3,5 milyar TL'yi aşan borçlanmanın yapılandırılması için yeni arayışlar söz konusu. Borçların kamu bankalarına devredilebileceği yorumları yapılıyor. 

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • fatma22 Şubat 2016 22:20

    kötü yönetilen kulüplerin suçunu halkın sırtına mı yıkacaksınız. banada ozaman ucuz kredi verin haksızlık herkes borcunu kendi ödesin