Ana SayfaPiyasaYıldırımtürk’ten önemli piyasa tüyoları ---

Yıldırımtürk’ten önemli piyasa tüyoları

4 / 7
Yıldırımtürk’ten önemli piyasa tüyoları
26 Ocak 2017 - 08:25 www.borsagundem.com

“ALTIN KASIM AYINDA 1000 DOLARIN ALTINA BİLE GELEBİLİR”

Altın cephesine gelecek olursak ki, altın bizim çok sevdiğimiz bir yatırım aracı. Vatandaş altın aldığı zaman kendisini daha güvenli hissediyor. Ama Trump’ın başkan olmasıyla beraber dünyadaki tedirginlikler bir miktar altına da yansıdı. Bir de FED’in bu yıl içinde 3 kez faiz artıracağı beklentileri, altında daha sınırlı yükselişlere neden oluyor. O bakımdan altına olan ilgi biraz azalacak gibi. Altında gerilemelerde ons bazında 1050 doları göreceğiz gibi görünüyor. Önümüzdeki Kasım ayında belki 1000 doların altına bile gelebilir. Ama Temmuz ve Ağustos ayının ortalarına kadar 1060 dolar olur diye düşünüyorum.

Diğer taraftan bizde döviz fiyatlarının yükselmesiyle beraber altının çok kısa sürede yüzde 12-14 oranında arttığını görüyoruz. Geçen aralık ayında 24 ayar altınının gram fiyatı 132 lira 70 kuruşu görmüştü. Aralık ayında dolar satıp altın almakla beraber ve dolardaki bu hızlı yükselişin TL cinsi gram altına yansımasıyla birlikte en son 152 liraya kadar yükseldiğini gözlemiştik. Ama satışlar sınırlı oldu. Bir de Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘döviz satın, altın alın’ demesiyle, geçtiğimiz aralık ayında kuyumculuk sektörü olarak külçe altın, Cumhuriyet altını tarafında çok büyük taleplerin olduğunu gözledik. Ve bu nedenle de ithalatımızda da bir sene boyunca yapmadığımız ithalat miktarını, 1 ayda 36 ton olarak yaptık. Ama artık fiyatlar düşebilir veyahut biraz daha çekinceli davranışla orta ve uzun vadede sınırlı miktarlarda altın alımının olduğunu görüyoruz.

“ALTIN ALMAK İÇİN ERKEN”

-Altın alımı için doğru zaman mı?

Mehmet Ali Yıldırımtürk: Şu anda altın almak için erken. Bana göre altın alınacak zaman haziran sonu ağustos ayı ortaları. Çeyrek altında 250 TL satış için iyi bir rakam.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)