Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDolarda yükseliş yaşanacak mı?---

Dolarda yükseliş yaşanacak mı?

3 / 3
Dolarda yükseliş yaşanacak mı?
20 Kasım 2018 - 15:33 www.borsagundem.com

GCM Menkul Kıymetler Araştırma Müdür Yardımcısı Kudret Ayyıldır, USDTRY kurunda 5,30 inadının devam ettiğini belirtti.

Kudret Ayyıldır yaptığı açıklamada, Türk Lirası'nın son dönemde gelişen ülke para birimleri arasında ABD Doları karşısında önemli bir güçlenme eğilimi içerisinde olduğunu hatırlatarak, 12 Ekim Rahip Brunson'un serbest bırakılmasından itibaren bugüne kadarki süreçte Türk Lirası'nın ABD Doları karşısında %10, Kasım ayı başından itibaren ise yaklaşık olarak %4 değer kazancı elde ettiğinin izlendiğini kaydetti ve "Negatif trend görünümünün ön planda yer aldığı ve TRY'nin güçlü bir performans oluşturduğu bir ortamda 'USDTRY kuru 5,30 altında aşağı yönlü baskısına devam edecek mi?' sorusuna cevap aramaktayız." diye konuştu.

Haftalık genel değerlendirmede 5,32, kısa vadeli olarak da 5,30 seviyesinin önemli olduğunu izah ettikleri bir süreçte kurun 5,30 destek noktasına yaklaşsa da ilgili seviye altında kalıcı hareketler oluşturamadığı için mevcut negatif seyrin güçlü bir görünüme dönüşemediğini dile getiren Ayyıldır, şunları söyledi:

"Kısa vadeli olarak USDTRY kuru 5,30 üzerinde kalmayı sürdürürse, trend içi tepki düşüncesine devam etmek isteyebilir. Türk Lirası'nın gelişen ülke para birimleri arasında ABD Doları karşısındaki zayıf performansında zirvede yer aldığı bir günde, kur tepki görünümünü 5,3800 ve 5,4150 bariyerlerine taşımak / yaklaştırmak isteyebilir. 

Özellikle 5,4150 üzerindeki kalıcı hareketler, ana negatif görünümü destekleyen trendin 5,50 bariyerine doğru olası çıkışları güçlendirebilir. Ancak bu çıkış oluşsa dahi kısa vadeli trendin negatif olduğu unutulmamalıdır. Bu süreçte kurun ilgili tepkisini 5,4150 bariyeri ile sınırlandırması durumunda ise zayıf tepki / güçlü trend teması ile 5,30 tekrar gündemde yer alabilir. 5,30 seviyesi alında bir hareket oluşturabilir miyiz sorusunun cevabında da yine Türk Lirası'nın gelişen ülke para birimleri arasında ABD Doları karşısında vereceği reaksiyon takip edilecektir."

ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)