Ana SayfaPiyasaZarar eden firmaya ortak olmayın---

Zarar eden firmaya ortak olmayın

11 / 11
Zarar eden firmaya ortak olmayın
14 Mart 2014 - 11:25 www.borsagundem.com

GERİ ÇEKİLMELER ALIM FIRSATI OLARAK GÖRÜLMELİ 

SORU-
Ünye Çimento hakkındaki yorumunuzu öğrenebilir miyim?
Kenan Tekin

CEVAP-Ünye Çimento her ne kadar açıklamış olduğu yıl sonu bilançosuna göre kârını bir önceki yıla göre yüzde 6,6 oranında gerilettiyse de, bir bütün olarak değerlendirildiğinde oldukça başarılı bir görüntü verdiğini belirtmek isteriz. Şirketin, gerçekleştirmiş olduğu 235 milyon TL tutarındaki brüt satış karşısında 55 milyon TL kâr elde etmesi önemli. Kâr marjı gayet iyi olan Firma, hissedarlarına her yıl düzenli nakit temettü veriyor. Şirket Yönetim Kurulu’nun almış olduğu karara göre, bu yıl da Genel Kurul’a temettü ödenmesi için teklifte bulunulacak. Alınan karara göre dağıtılması düşünülen temettü oranı hisse başına brüt yüzde 40,97. Ödeme tarihi ise 20 Haziran 2014 olarak öngörülüyor. Hissenin performansına baktığımızda da geçekleşen düşüş endeksin gerisinde kalmakta. Piyasadaki olumsuz havaya karşın bu hissede pozisyon alan yatırımcılar diğerlerine göre daha az bir kayıp yaşadı. Hisse uzun vadeli yatırım için elverişli bir yapıya sahip bulunuyor. Geri çekilmeler alım fırsatı olarak değerlendirilebilir. 

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Baykuş28 Mart 2014 02:05

    odaş bir enerji şirketi, kömür tüccarı değil.. Çan kömür rezervini bir santral işinde elektik üretim amaçlı kullanmak isteyeceklerdir..yatırım faaliyetlerinden gelir denilen şeyde zaten bu kömür rezervinin bilançoya girmiş hali..yani ortada kar mar yok temettü dağıtacak kadar..

  • KİPA16 Mart 2014 21:19

    2004 yılından beri kar açıklamayan ,temettü vermeyen,2 kez yıkıcı şekilde bedelli salarak yatırımcısını perişan eden kipa nın kar açıklıyor gibi yapma ihtimali varmı sizce.

  • 2 ay sonra demişti dersiniz.14 Mart 2014 16:28

    gidin arsa arazi alın ne işiniz var borsada.

  • YNG14 Mart 2014 13:14

    BU ODAS GEÇEN YIL HALKA 5 LİRADAN ARZ EDİLDİ ŞU AN 4 LİRA CİVARLARINDA TEMETTÜ VERMİYECEKSE BU MİLLET DEMEKKİ BOŞU BOŞUNA SOYULUYOR DEMEKTİR PEKİ O ZAMAN BENİM BORSADA NE İŞİM OLABİLİRKİ AMMA GEL GELELİM İÇİMİZE BU KUMAR İŞLEMİŞ TERLEMEDEN KAZANACAĞIZ YA HEPSİ BU

  • kılıç14 Mart 2014 12:47

    KAPDEŞİM PEGYO 13 YILDAN BERİ YATIRIMCIYI SOYUYOR KUTNANLAR ŞİRKETİNE ,ŞİRKET, PARASINA PARA KATIYOR VARMI HESAP SORAN