Ana SayfaPiyasaZarar eden firmaya ortak olmayın---

Zarar eden firmaya ortak olmayın

7 / 11
Zarar eden firmaya ortak olmayın
14 Mart 2014 - 11:25 www.borsagundem.com

ZARAR EDEN FİRMAYA ORTAK OLMAYIN 

SORU-Martı Otel adamı fıtık eder. Bir çıkarmış gibi yapıyor sonra yine düşüyor. Her seferinde ‘Satacağım’ diyorum. Biraz daha bekliyorum. Sonra yine aşağı. Hisse neden aşağıya geriliyor? Bir daha ne zaman çıkar? 
Metin Özkan

CEVAP-Borsada alım yaparken geleceği olan ve umut vadeden şirketlerin seçilmesinde fayda var. Ancak piyasada işlem yapanlar nedense çoğunlukla sürpriz hisseleri bulma çabası içinde oluyorlar. Bu çaba daha çok bilançosu kötü olan ve riskli firmalara yönelmeleri şeklinde kendisini gösteriyor. Neticesi ise çoğunlukla hayal kırıklığı ve zarar olmakta. Martı Otel, 2010 yılından bu yana sürekli olarak zarar eden bir firma. Son açıklanan mali tablosunda da zararın arttığı ve 17 milyon TL’yi aştığını görmekteyiz. Şirketin artan maliyet ve gider kalemi zararın katlanmasında etkili oldu. Martı Otel gibi zarar eden bir firmaya ait hissenin alınması için firmanın kâra geçeceğine dair güçlü bir belirtinin olması ya da kâr edildiğinin görülmesi şart. Yoksa sadece fiyatı düşük olduğu düşüncesi ile alım yapmak zarara davetiye çıkarmakla eş anlamlıdır. Kâr etmeyen bir şirketin hissesi ancak spekülatif bir hareketin neticesinde çıkabilir. Öylesi bir durumda da çıkışın kısa süreli olacağını unutmamak gerekiyor. 
 

ETİKETLER :
YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Baykuş28 Mart 2014 02:05

    odaş bir enerji şirketi, kömür tüccarı değil.. Çan kömür rezervini bir santral işinde elektik üretim amaçlı kullanmak isteyeceklerdir..yatırım faaliyetlerinden gelir denilen şeyde zaten bu kömür rezervinin bilançoya girmiş hali..yani ortada kar mar yok temettü dağıtacak kadar..

  • KİPA16 Mart 2014 21:19

    2004 yılından beri kar açıklamayan ,temettü vermeyen,2 kez yıkıcı şekilde bedelli salarak yatırımcısını perişan eden kipa nın kar açıklıyor gibi yapma ihtimali varmı sizce.

  • 2 ay sonra demişti dersiniz.14 Mart 2014 16:28

    gidin arsa arazi alın ne işiniz var borsada.

  • YNG14 Mart 2014 13:14

    BU ODAS GEÇEN YIL HALKA 5 LİRADAN ARZ EDİLDİ ŞU AN 4 LİRA CİVARLARINDA TEMETTÜ VERMİYECEKSE BU MİLLET DEMEKKİ BOŞU BOŞUNA SOYULUYOR DEMEKTİR PEKİ O ZAMAN BENİM BORSADA NE İŞİM OLABİLİRKİ AMMA GEL GELELİM İÇİMİZE BU KUMAR İŞLEMİŞ TERLEMEDEN KAZANACAĞIZ YA HEPSİ BU

  • kılıç14 Mart 2014 12:47

    KAPDEŞİM PEGYO 13 YILDAN BERİ YATIRIMCIYI SOYUYOR KUTNANLAR ŞİRKETİNE ,ŞİRKET, PARASINA PARA KATIYOR VARMI HESAP SORAN