Ana SayfaPiyasaZarar eden firmaya ortak olmayın---

Zarar eden firmaya ortak olmayın

8 / 11
Zarar eden firmaya ortak olmayın
14 Mart 2014 - 11:25 www.borsagundem.com

BU KAPASİTEYE BU KÂR UYMUYOR

SORU-Sasa Polyester hissesi yatırım için güvenilir mi? 
Sait Coşkun

CEVAP- Polyester, elyaf ve polimer alanında faaliyet gösteren Sasa, alanında önemli firmaların başında geliyor. Satış hacminin 1 milyar TL’nin üstünde olması zaten büyüklüğü hakkında ipucu vermekte. Ancak Şirketin açıklamış olduğu kâr rakamı tatmin edici seviyede değil. 2013 faaliyet döneminde kârını geriletirken 6,2 milyon TL olarak açıkladı. Sahip olduğu faaliyet kapasitesine göre elde edilen kâr rakamı oldukça düşük. Kârdaki düşüşte yüksek maliyetlerin etkisi gözleniyor. Şirketin kârını artırabilmesi için maliyet kalemini geriletebilmesi şart.  Kârın düşük kalması fiyat kazanç oranının da yüksek olmasına neden oluyor. Sektör ortalaması 11,93 olmasına karşın hissenin fiyat kazanç oranı 38,12. Fiyatın bu seviyelerde kalması ya da çıkması ancak kârda artışın olacağı yönünde bir beklentinin varlığı halinde söz konusu olabilir. Şirketin kârında artış olmaması halinde ise fiyatta gerileme söz konusu olabilecektir. 
 

ETİKETLER :
YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Baykuş28 Mart 2014 02:05

    odaş bir enerji şirketi, kömür tüccarı değil.. Çan kömür rezervini bir santral işinde elektik üretim amaçlı kullanmak isteyeceklerdir..yatırım faaliyetlerinden gelir denilen şeyde zaten bu kömür rezervinin bilançoya girmiş hali..yani ortada kar mar yok temettü dağıtacak kadar..

  • KİPA16 Mart 2014 21:19

    2004 yılından beri kar açıklamayan ,temettü vermeyen,2 kez yıkıcı şekilde bedelli salarak yatırımcısını perişan eden kipa nın kar açıklıyor gibi yapma ihtimali varmı sizce.

  • 2 ay sonra demişti dersiniz.14 Mart 2014 16:28

    gidin arsa arazi alın ne işiniz var borsada.

  • YNG14 Mart 2014 13:14

    BU ODAS GEÇEN YIL HALKA 5 LİRADAN ARZ EDİLDİ ŞU AN 4 LİRA CİVARLARINDA TEMETTÜ VERMİYECEKSE BU MİLLET DEMEKKİ BOŞU BOŞUNA SOYULUYOR DEMEKTİR PEKİ O ZAMAN BENİM BORSADA NE İŞİM OLABİLİRKİ AMMA GEL GELELİM İÇİMİZE BU KUMAR İŞLEMİŞ TERLEMEDEN KAZANACAĞIZ YA HEPSİ BU

  • kılıç14 Mart 2014 12:47

    KAPDEŞİM PEGYO 13 YILDAN BERİ YATIRIMCIYI SOYUYOR KUTNANLAR ŞİRKETİNE ,ŞİRKET, PARASINA PARA KATIYOR VARMI HESAP SORAN