Ana SayfaPiyasaZarar edenden uzak durun!---

Zarar edenden uzak durun!

1 / 2
Zarar edenden uzak durun!
19 Haziran 2015 - 07:58 www.borsagundem.com

ZARAR EDENDEN UZAK DURUN

SORU-
Mango Gıda’nın  şu anki durumu nedir? Bu hisse senedinde pozisyonumuz ne olmalı? Ucuz diye bir miktar elimizde tutulmalı mı yoksa şirket  zararda hiç bu hisseye  bulaşmamalı mı? Tahtası borsa tarafında kapatılır mı? Kapatılırsa bu hisseye parasını yatıran ne yapabilir?

Mustafa

CEVAP-Borsada kazanmak için küçülene değil büyüyene yönelmek gerekir. Sürekli zarar eden ve küçülen bir firmaya yatırımda bulunulursa alınan hissenin çıkma olasılığı da ancak kısa süreli ve daha ziyade spekülatif hareketlerin neticesinde gündeme gelebilecektir. Oysaki büyüyen bir firmaya yatırım yapıldığında hissenin değer kazanma ihtimali her zaman için daha güçlüdür. Dolayısıyla zarar eden bir firmada gereksiz yere risk üstlenilirken kârı artan firma açısından bu olasılık daha düşük seviyede gündeme gelecektir.
Mango Gıda’nın ticari yanına bakıldığında satışları dibe vurmuş ve zararda bir şirket görüntüsü ile karşı karşıya olduğumuzu görebilmekteyiz. Zarar etmeye devam eden firmanın toplam geçmiş yıl zararı 2015 yılı ilk çeyrek bilançosuna göre 44,8 milyon TL’ye dayanmış durumda. Mali yapıdaki belirsizlik nedeniyle hisseleri Gözaltı Pazarı’nda bulunan Mango Gıda’ya yatırım yapmak gereksiz risk almak anlamına gelecektir. Mevcut şartlar altında hissede uzak durmakta fayda var.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)