E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknoloji007 ile soğuk savaşa devam!---

007 ile soğuk savaşa devam!

007 ile soğuk savaşa devam!
06 Şubat 2012 - 08:21 borsagundem.com

Ian Fleming'in unutulmaz eseri James Bond yeni macerası ile konsollara tekrardan 'merhaba' dedi.

1995 yapımı Bond filmi, The Goldeneye’ın senaryosuna sadık kalınarak hazırlanan ‘007 Goldeneye: Reloaded’ isimli oyunda Daniel Craig oyunseverlerle beraber. 1 Kasım 2011’de piyasaya çıkan oyun dünya çapında 500 bin civarında kopya sattı. Activision 2011 yılının nisan ayında İngiliz Eurocom Goldeneye: Reloaded’ın anlaşmasını imzaladı. Bu oyun Nintendo Wii’ye 2010 yılı sonlarında çıkan 007 Goldeneye isimli oyunun Xbox 360 ve Playstation 3 için hazırlanan bir yeniden yapım olarak düşünüldü. Eurocom 1 senelik zaman zarfı içerisinde 007 Goldeneye: Reloaded’ı piyasaya sürdü. Fakat iki konsolda toplam 500 bin satan oyun yapımcısını hayal kırıklığına uğrattı. Grafikleri ve mekân tasarımları ile başarılı bir oyun olan 007 Goldeneye: Reloaded ‘birinci şahıs nişancı’ (FPS) moduna yeni bir soluk getiriyor. Bu serüveninde Bond Rusların nükleer planlarını suya düşürmeye çalışıyor.
Bu oyundan da anlaşılıyor ki FPS oyunların doğasında Rusya’ya karşı bir tutum var. Yapımcılar Sovyetler Birliği’nin çöküşünden sonrasını konu alan oyunlarda bile NATO gizli servisleri ile Rusları bir şekilde karşı karşıya getirmeyi başarıyor. Yapımda aksiyon bir an yakanızı bırakmıyor. Kimi oyunseverler bundan hoşlanıyorsa da Bond’un çizgisine bu kadar sıcak çatışmaya girmek pek yakışmıyor. Oyunun mekân tasarımları oldukça başarılı. 007 görevi itibariyle fabrikalardan gece kulüplerine kadar pek çok mekânda bulunabiliyor. Fizik motorunun ise bu mekânlarda pek sağlıklı çalışmadığını söylemek lazım. Örnek olarak, yürürken bir kadına çarptığınızda kadın dimdik duruyor sizin de geçmenizi engelliyor. Oyun için verilecek küçük bir ayrıntı ise 1997 yılında çıkan versiyonu ile ilgili. Nintendo 64’e çıkan Goldeneye 9.8 puan ile tüm zamanların en yüksek puanlarından biri almış. Gamespot 007 Goldeneye: Reloaded’a ise 8.0 vermiş. Ayrıca 1997 yılındaki oyunda ana karakterimiz Pierce Brosnan olurken şimdi ise Ejderha Dövmeli Kız filmi ile kariyerinin doruklarında olan Daniel Craig bizlere eşlik ediyor. Aral İthalat tarafından Türkiye’ye getirilen oyunun satış fiyatı 200 TL.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)