E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaOtomotiv1 milyar dolar yatıracak---

1 milyar dolar yatıracak

1 milyar dolar yatıracak
20 Haziran 2012 - 07:14 borsagundem.com

Intercity, dört yıl içinde 1 milyar dolara yakın yatırım yapma kararı alarak düğmeye bastı

Şirket, ilk etapta bu yıl 200 milyon dolar yatırımla 11 bin aracı bünyesine katmaya hazırlanıyor.
Intercity’nin Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Vural Ak, Japon ortaklarıyla yaklaşık bir yıldır yatırım konusunda görüşmeler yaptıklarını, nihai kararı, geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdikleri yönetim kurulu toplantısında aldıklarını söyledi. Dört yıla yayılmış, 750 milyon euro yani 1 milyar dolara yakın yatırımla, araç filolarını 26 bin adetten 80 bin adede çıkartacaklarını belirten Vural Ak, bu yıl için 200 milyon dolarlık yatırımla 11 bin adet araç alımı gerçekleştireceklerini kaydetti.‘Potansiyele inanıyoruz’
2008 yılında Japonya Mitsubishi Corporation ve yine aynı gruptan Mitsubishi UFJ Lease & Finance ile ortaklığa giden Intercity’nin, bu yatırımla birlikte sektörde liderliğini sürdüreceğini kaydeden Ak, Avrupa’da da önemli bir şirket haline geleceklerini ifade etti. Filo kiralamada pazarın son beş yıldır büyümediğini, bu yüzden sektördeki toplam araç parkının 120 bin-130 bin civarında kaldığını söyleyen Vural Ak, “Bununla birlikte Japon ortaklarımız da, bu sektörün gelişeceğine ve büyük potansiyel barındırdığına inanıyor. Gelecek beş yılda, filo kiralama sektörünen yüzde 25 civarında büyüyeceğini öngörüyoruz. Ayrıca biz de yeni kiralama alternatifleriyle pazarımızı büyütme konusunda adımlar atacağız” diye konuştu.
Ortaklarıyla birlikte yurt dışında da faaliyet göstermeyi planladıklarını, bunun için komşu ülkelerde fizibilite çalışmalarını sürdürdüklerini anlatan Vural Ak, şirketi halka açma konusunu yaklaşık 1.5 yıl ertelediklerini, bunun için piyasaların daha yerine oturmasını bekleyeceklerini ifade etti. Mitsubishi Grubu, Intercity’nin yüzde 47’lik bölümüne sahip.
‘Vergisini baştan ödüyoruz’
Filo kiralama sektörüne yönelik yatırımların artmasına karşın, herhangi bir teşvikten yararlanmadıklarını da kaydeden Vural Ak, sözlerine şöyle devam etti:
“Teşvik bir kenara, aksine, 1 milyar dolarlık yatırım yaptığımızda, neredeyse 600 milyon doları vergi veriyoruz. Yani, vadenin sonunda kar ya da zarar edeceğimiz belli olmadığı halde önceden yatırımımızın yüzde 60’ını vergi olarak yatırıyoruz. Sonuçta otomobillerin üzerindeki vergiler belli.”

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)