E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknoloji1 yılda 87 milyar dakika konuşturdu---

1 yılda 87 milyar dakika konuşturdu

1 yılda 87 milyar dakika konuşturdu
04 Ocak 2012 - 13:32 borsagundem.com

Turkcell’den yapılan açıklamada, “mobil bilanço” olarak nitelendirilen veriler yayınlandı

Turkcell’in açıkladığı 2011 yılı toplam mobil hizmet verilerine göre, Turkcell yılı 34.4 milyon abone ile kapatırken, söz konusu GSM şirketi üzerinden cep telefonuyla yıl boyunca yapılan konuşma süresi de 87 milyar dakika olarak gerçekleşti. Turkcell’den yapılan açıklamada, “mobil bilanço” olarak nitelendirilen verilerin, konuşma, SMS, MMS, mobil internet ve mobil uygulama rakamlarını kapsadığı belirtilerek, toplam 34.4 milyon abonenin 2011 yılı boyunca Turkcell altyapısı üzerinden 87 milyar dakika konuştuğu ve bu sürenin yaklaşık 165 yıla denk geldiği bildirildi. Cep telefonu ile iletişimde en çok konuşan iller sıralamasında İstanbul, Ankara ve İzmir ilk üçteki yerlerini korurken bu illeri Antalya, Bursa, Adana, Mersin, Kocaeli, Diyarbakır ve Hatay takip etti.
85 MİLYAR SMS GÖNDERİLDİ
Açıklamada, internet bağlantılı telefonların ve tablet bilgisayarların gördüğü ilginin, veri tüketiminin artışında büyük rol oynadığı hatırlatılarak, mobil internet kullanımı bazında Turkcell’de birim fiyatların bir yılda yüzde 32 oranında düşerken abone başı mobil internet kullanımının da yüzde 67 oranında artış gösterdiği belirtildi. Verilen bilgiye göre Turkcell müşterileri 2011’de toplam 26.5 milyon GB veri tüketirken, bu rakam 5.6 milyon DVD’ye denk geliyor. En çok konuşan ilk dört il, veri tüketiminde de sırayı bozmazken Muğla, Bursa, Mersin, Kocaeli, Adana ve Balıkesir mobil internette öne çıkan diğer iller oldu. Turkcell’lilerin aynı dönemde gönderdiği SMS (kısa mesaj) sayısı 85 milyarı, MMS sayısı ise 121 milyonu buldu. En çok SMS gönderen iller listesinde ilk 3 sırada ise İstanbul, Bursa ve Kocaeli yer aldı.
Türkiye’de 2011’de satılan akıllı telefon sayısının 3 milyonu aşarken satılan her 4 cep telefonundan birinin akıllı telefon olduğu, mobil internetli cihazların yükselişinin, mobil uygulamaların sayısında ve kullanım rakamlarında da büyük artışa yol açtığı vurgulanan açıklamada, 2011 yılında 5 binin üzerinde uygulama barındıran uygulama dükkânı T-Market’ten 40 milyon uygulama indirildiği belirtildi.
MOBİL ÖDEME SERVİSİNDE 5.6 MİLYON İŞLEM
Turkcell’in açıklamasında mobil teknolojilerin finans dünyasına katkısının 2011’de kayda değer bir yükseliş gösterdiği belirtilerek kolay ve güvenli alışveriş yapılmasını sağlayan Mobil Ödeme servisinden geçen yıl 5.6 milyon işlem yapıldığı belirtildi. Turkcell’in ücretsiz bilgi paketlerinden ise 10 milyona yakın Turkcell’li yararlanırken, cep telefonu kullanıcıları, en çok Hava Durumu Paketi’ni tercih etti.
YILBAŞI GECESİ 473 MİLYON DAKİKA SESLİ GÖRÜŞME
Yılbaşı verilerine de açıklayan Turkcell, yılbaşı kutlamalarının başladığı 31 Aralık ile yeni yılın ilk günü olan 1 Ocak tarihlerinde Turkcell müşterileri 473 milyon dakika sesli görüşme yaptığını duyurdu. Açıklamaya göre, aynı sürede 485 milyon SMS ve 1.6 milyon adet MMS gönderildi. Kutlamalarını interneti kullanarak gerçekleştiren Turkcell’liler ise yaklaşık 210 bin GB veri tüketti. Yılbaşında en çok konuşan ve en çok internet kullanan illeri yine İstanbul, Ankara ve İzmir oldu. SMS sıralamasında ise yılın ilk günü tamamlandığında ilk sırayı İstanbul, Bursa ve Ankara aldı. Kutlama trafiği en yoğun 31 Aralık günü 17.00-19.00 saatleri arasında gerçekleşti.
Öte yandan Turkcell MobilTV’nin toplam izlenme süresi 152 milyon dakikaya ulaştı. Goller Cepte uygulamasıyla ise 2011 yılında Turkcell’den bağlananların cebine 12 milyon gol videosu gönderildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)