E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz Piyasaları10 ayın en düşüğünde!---

10 ayın en düşüğünde!

10 ayın en düşüğünde!
12 Nisan 2013 - 16:29 borsagundem.com

Uluslararası piyasada altının onsu 16 mayıs 2012 tarihinden beri gördüğü en düşük seviye olan 1.527,58 dolara kadar geriledi

Altın vadeli kontratları, güçlenen dolar ve ABD ekonomisinin metale yönelik "refah koruma" talebini azaltacağı spekülasyonu ile son 10 ayın en düşük seviyesine indi ve Şubat ayından bu yana en keskin haftalık düşüşüne hazırlanıyor. Diğer değerli metaller de düştü.
Dolar euro karşısında bugün yüzde 0.5 kadar yükseldi ve ABD hisse senetleri dün, haftalık işsizlik başvurularının beklenenden daha fazla düşmesi ile, rekor seviyeye çıktı. 10 Nisan'da açıklanan Fed'in Mart ayı toplantı tutanakları, bazı Fed üyelerinin, aylık 85 milyar dolar olan varlık alım programını bu yıl durdurma fikrinde olduğunu gösterdi. Londra'da VTB Capital analisti Andrey Kryuchenkov, altının  bugün 1,550 dolardaki "önemli" destek seviyesini kırdığını kaydetti.
Kryuchenkov, "Bu bir Dolar sıçraması," dedi ve "Altına yönelik güven eksikliği var ve hisse senetleri bu kadar iyi performans gösteriyorsa, neden altına gitsinler ki?" şeklinde görüş bildirdi.
Haziran vadeli altın kontratları, New York Comex piyasasında, yüzde 2 düşerek, yerel saat ile 08:16'da ons başına 1,534.40 dolara geriledi. Fiyatlar bugün yüzde 2.1 düşüşle, 16 Mayıs'tan bu yana en düşük seviyesi olan 1,532 dolara kadar düştü ve bu haftaki kaybını yüzde 2.7'ye genişletti. Vadeli kontralarlarda işlem hacmi, Bloomberg'in derlediği verilere göre, bu rapor yazıldığı sırada, son 100 günün ortalamasının yüzde 28 üzerindeydi. Spot altın Londra'da yüzde 1.6 kayıpla ons başına 1,535.50 dolara indi.
Altın vadeli kontratları Mayıs ayından bu yana hiç 1,550 doların altında kapatmadı. Metal, ABD ekonomisindeki güçlenmenin küresel toparlanmaya öncülük edeceği beklentisi ile bu yıl yüzde 7.8 düştü. Dünyanın en büyük altın destekli exchange traded fonu (ETF) SPDR Gold Trust'taki altın miktarı dün 1,181.42 ton ile Mayıs 2010'dan bu yana en düşük seviyesine indi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)