E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasa113 hisseye devre kesici uygulaması geldi---

113 hisseye devre kesici uygulaması geldi

113 hisseye devre kesici uygulaması geldi
11 Nisan 2018 - 15:16 borsagundem.com

ABD Başkanı Trump'ın savaş çığlıkları Borsa İstanbul'da işlem gören hisseleri devre kesici yağmuruna tuttu

BORSAGUNDEM.COM

Borsa İstanbul'da yüzde 3.5'i aşan kayıplarla birlikte art arda devre kesici uygulamaları gerçekleşmeye başladı.

113 hisse aşırı fiyat hareketlerinden ötürü devre kesici uygulamasına girdi. Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda uzunca devre kesici uygulamaları listesi yer aldı.

ABD Başkanı Donald Trump, Rusya'yı Suriye'ye füzelerle vuracakları konusunda uyardı.
Twitter üzerinden açıklama yapan Trump, "Rusya, Suriye'ye fırlatılan her füzeyi düşürmeye ant içmişler. Rusya hazır ol, çünkü geliyorlar, güzel, yeni ve akıllılar. İnsanlarını öldüren ve bunla
eğlen bir hayvan ile ortak olmamalısınız" ifadelerini kullandı.

Bu açıklama ile birlikte Borsa İstanbul'a gelen satışlar hızlandı. Hisselerdeki sert düşüşler BISTECH Devre Kesici Uygulaması'nı harekete geçirdi

DEVRE KESİCİ NEDİR?

Devre kesici uygulaması, bir hisse senedinde meydana gelen aşırı fiyat değişimlerini engellemek amacıyla uygulamaya konulan ve geçici bir süre hisse senedinin sürekli işlemden çıkarılmasını sağlayan bir uygulamadır. Aşırı fiyat değişimleri olarak belirttiğim durum ise Borsa İstanbul tarafından belirlenen eşik değeri fiyatlarının aşılması durumunda oluşur. Örneğin bir Hisse senedinin fiyatı çok kısa süre içerisinde 4,80 TL’den 4,45 TL’ye düşerse genellikle eşik değeri aşılmış olur ve Borsa İstanbul hisse senedinin daha hızlı değer kaybetmesini engellemek için hisse senedine gelen emirleri durdurur. Kısa bir süre boyunca o hisse senedi işlem görmez ve emir toplama işlemine geçilir.

DEVRE KESİCİ NASIL İŞLER?

Devre kesici uygulaması uygulamaya girdiği takdirde, hisse senedinde 5 dakikalık süre boyunca emir toplama aşamasına geçilir. Bu süre zarfında emirler toplanır ve en fazla işlemin gerçekleşmesini sağlayacak olan tek fiyat daha sonraki 2 dakikalık sürede belirlenir. Hisse senedi daha sonraki süreçte normal işlemlerini devam ettiği zaman, belirlenen tek fiyattan işlem görmeye başlar. Bir başka deyişle devre kesici uygulaması, hisse senetlerinde olan ani değişimleri 7 dakikalık süre boyunca engeller. Ancak eğer devre kesici uygulaması seansların son on dakikalık bölümlerinde devreye girerse, emir toplama süreci 10 dakikaya uzatılarak devam eder.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • bu dünyadan biri12 Nisan 2018 11:14

    Deniz bitti. Yeni girecek olan para daha çok bedel isteyecek, şimdi onun pazarlıkları yapılıyor.

  • KILIÇ11 Nisan 2018 20:38

    BİR ÇOK HİSSEDE RESMEN VURGUNCU PATRON OYUNU VAR ESKOM 1,45 FİYATTAN BERİ SAHİBİ SATIŞ YAPIYOR SEN AYAKSIN YATIRIMCI BİTTİ SORAN YOK YYAPI BİR HAFTADA 100 DE 45 DÜŞTÜ SAHİBİ SATIYOR YATIRIMCI NE OLUYOR DİYE SORAN YOK DÜZEN DEGİŞİR DÜZÜLEN DEGİŞMEZ.BORSA DA VURGUNCULAR KÜÇÜK YATIRIMCIYI BELLİYO.

  • Borsa11 Nisan 2018 18:18

    ICBCT ye çok yuksek fiyattan girmistim cikmadim hisse uc gun ustuste taban yapti hicbir mudahale olmadi paramin yarisini ucgunde kaybettim devre kesiciniz tatildemiydi.Turkiye borsasinda kisa surede zengin olmakta herseyini kaybetmekte mumkun cunki yasal kumarhane..