E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum Raporları1300 doları geçen altında ne bekleniyor?---

1300 doları geçen altında ne bekleniyor?

1300 doları geçen altında ne bekleniyor?
21 Haziran 2014 - 06:44 borsagundem.com

Irak için 'müdahale' ihtimalinin belirmesiyle tırmanan altın 1.320 dolarlı değerleri yeniden görüyor. Kısa vadede daha yukarı gider mi?

Altının ons değeri 13-14 gün önce 1.240 dolar civarında dolaşıyordu. Küçüksenmeyecek sayıda uzman altının değeri için 'yükselmez' kaydını da koymuştu.
 
Ancak dünyadaki gelişmeler durumu değiştirdi.
 
Her ne kadar ABD, Euro Bölgesi ve Çin ile ilgili ekonomik göstergelerle merkez bankalarının kararları piyasalar açısından olumlu görüntüler verse de sıcak bölgeler altının değerinde ciddi oranda hareketlenmeler sağladı.
 
Önceki hafta hafif bir tırmanış eğilimi gösteren ve 1.260-1.280 aralığına giren altın, geride bıraktığımız hafta başında gevşer gibi olsa da çarşamba gününden itibaren zıplamaya başladı.
 
Cuma günü Londra piyasasında 1.312 dolardan sabitlenen altın, gün içinde 1.322 dolara kadar tırmandı. Perşembe günü, 1.270'li değerlerden 1.320'ye yürüyen fiyat, cuma günü aynı açık marjı oluşturmadı.
 
Ancak, teknik anlamda rahatlama işareti de vermedi. Hafta sonu için bütün gelişmelerin cuma günü yaşandığı şekilde olması varsayımından hareketle, pazartesi seanslarına gevşek başlasa bile altının onsu için biçilen fiyat yeniden 1.320 doların üzerine çıkarsa, gün içinde gevşese bile daha yüksek değerlerin oluşma ihtimali de belirmiş olacak.
 
1.320 dolar seviyelerinde fiyat sabitlemesi ise altın için yeniden 1.330 ve üzerinde fiyatların konuşulabilir hale gelmesi demek olacak.
 
Irak'a bağlı gerginliğin artması fiyatları kısa sürede bu seviyelerin üzerin çıkartabilir.
 
Olumlu gelişmelerin yaşanması halindeyse yine kısa sürede 1.300 doların altına iniş söz konusu olabilir.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ismail 21 Haziran 2014 09:20

    yaw biizm uzmanlar borsa yükselirken daha yükselecek diye yazıyorlar düşerkende daha düşecek altını ne olcanı artım kimsenin bilemeyecenı analdım ama iyi para kaybetim uzmanalrı hergün dinliyom yorumlarını yenıden yayınlasaalr inan kendileri bile utanır