E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem130'dan fazla şirketin bilgileri çalındı---

130'dan fazla şirketin bilgileri çalındı

130'dan fazla şirketin bilgileri çalındı
27 Ağustos 2022 - 04:49 borsagundem.com

Gerçekleştirilen kimlik avı saldırılarında, aralarında Signal, Twitter, Microsoft gibi dev şirketlerin de bulunduğu 130'dan fazla şirketin kullanıcı bilgileri bilgisayar korsanları tarafından ele geçirildi.

Kimlik avında, bilgisayar korsanları müşteri destek hattına ulaşıp kullanıcıların profil bilgilerine erişim sağlayabiliyor. Bulut tabanlı bir müşteri etkileşim platformu olan Twilio’ya yakın zamanda gerçekleştirilmiş olan kimlik avı saldırısında 1.900 Signal kullanıcısının etkilendiği biliniyordu. Ancak saldırıdan  etkilenen şirketlerin daha fazla olduğu anlaşıldı. 

HABERİN DEVAMI İÇİN TIKLAYIN

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis ;)27 Ağustos 2022 14:16

    Bu olaylar şöyle.. mesela 20 firma bir sohbet platforumunu kuruyor. yada üyelik kayıtlı sistemler kuruyor.... bunu yapan firma bu hizmeti kendi server bilgisayarında anamakınasında veriyor... bu hizmet alınan firmanın ana makına ele geçtiğinde otomatıkman bilgiler kopyalanabiliyor... server kuruluyor buna birileri yasal erişim yapabiliyor. bu aralıklarda bir açık hep vardır. birileri bu açığı buluyor, açık haber olana kadar gerkeli sızma girişimleri yapılıyor. internette bazı sitelerde deepweb de satılırken olay anlaşılıyor ve güncellemeler yapılmaya çalışılıyor. nereden nasıl sızdıkları araştırılıyor. 1-2-3 ay bile sürebilir bu durum. bu kacınılmaz