E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSpor140 milyon dolar zarar!---

140 milyon dolar zarar!

140 milyon dolar zarar!
29 Ağustos 2011 - 12:01 borsagundem.com

İşte Ali Koç'un 'Bizi şimdi düşürün, 1 yerine 2 sezon kaybetmeyelim' sözünün ardındaki mali gerçek...

F.Bahçe'nin havuzdan yıllık geliri 40, Şampiyonlar Ligi'nden ise 30 milyon dolar. Sarı-Lacivertli kulüp sadece bir sezon Bank Asya'da oynarsa 70 milyon dolar zararla bu badireyi atlatabilir
165 MİLYON DOLARLIK GELİR 95'E DÜŞERSE KULÜBÜ SADECE TARAFTAR AYAKTA TUTAR
F.Bahçe Asbaşkanı Ali Koç'un 'Devlet el koysun' ve 'TFF şark kurnazlığı yapıyor' sözlerinin çıkardığı gürültü arasında dört önemli cümlesi kaybolup gitti.
Koç, 'Hisseler 38 dolara düştü. Bu banka teminatlarımızı da etkiledi. Tüm bunlar olunca finansal manevra şansımız daralıyor. F.Bahçe şu an hiç olmadığı kadar sıkıntıda' dedi. Bu yüzden de F.Bahçe asbaşkanı, 'Her gün ölmektense bir gün ölelim, iki sezon kaybetmektense bir sezon kaybedelim' düşüncesi ile Bank Asya'da oynama talebini TFF'ye ilettiklerini vurguladı.
SPONSORLAR DA BIRAKIP GİTMİYOR
F.BAHÇE'NİN iki sezonu Bank Asya'da geçirmesi 140 milyon dolar zarar anlamına geliyor. Sarı-Lacivertli kulübün şampiyon kapattığı bir sezonda 5 ana gelir kaynağı bulunuyor. Bu 5 ana kaynaktan ikisi Bank Asya'da otomatik olarak kuruyor. 40 milyon dolarlık naklen yayın geliri ve Şampiyonlar Ligi'nden men edildiği için elden kaçan 30 milyon dolarla birlikte bir yıllık zarar otomatik olarak 70 milyon doları buluyor.İki sezonda ise bu rakam ikiye katlanıyor yani Fener'in zararı 140 milyon dolara ulaşıyor.
KULÜBÜN 70 ya da 140 milyon dolarlık kaybının daha da artmamasının tek güvencesi taraftar. Şike soruşturması başladığı günden itibaren Sarı-Lacivertliler'in kulüplerine olan bağlılıkları daha da arttı. Bu sayede yıllık 20 milyon dolarlık Fenerium ve 65 milyon dolarlık Şükrü Saracoğlu gelirlerinin düşmesi değil daha da artması bekleniyor. Üstelik 10 milyon dolarlık kaynak aktaran sponsorları da F.Bahçe'yi terk etmiyor. Sponsorlar, yönetime 'Bank Asya'da da olsa Fener'e ilgi var, sponsorluktan çekilmeyiz' garantisi verdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • refik batova29 Ağustos 2011 13:07

    yanlış hesap.febe sanki her sene şampiyonlar ligine katılıyor ve sanki her katıldığında gruplara kalıyormuş gibi yapılan hesap yanlıştır.şike soruşturması başladığında febeye kimse bişey yapamaz düşüremez diyenler.şimdi nasıl fikir değiştirip te bank asyayı kabul ediyorlar.ajitasyon yapmayınnnnnn

  • murat.insanlık açlıktan ölürken biz fener içi...29 Ağustos 2011 13:02

    insanlar böyle boş şeylere kafa yoracaklarına birazcık olsun evrensel konularla ilgilenseler dünyamız daha güllük gülistanlık olurdu. dünyada insanlar açlıktan ölürken bizler fener bahçe için ölüyoruz. yazıklar olsun .