E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulis1.6 trilyon dolarlık kadın---

1.6 trilyon dolarlık kadın

1.6 trilyon dolarlık kadın
31 Ağustos 2012 - 07:16 borsagundem.com

ABD'nin önde gelen yatırım fonlarından Fidelity'nin başına Abigail Johnson (50) getirildi

Boston kentinin önde gelen ailelerinden olan Johnson'ların kökeni ve serveti 1764'te doğan Thomas Handasyd Perkins'e kadar gidiyor. İngiliz The Independent gazetesi Perkins'in servetini Türkiye'den Çin'e kaçak afyon ticareti yaparak, Haiti'den köle getirerek ve kürk ticaretiyle elde ettiğini yazdı. Özel hayatına büyük önem veren ve gizemli bir yaşam süren Johnson ailesi özellikle Boston'da büyük merak konusu.
İki çocuk annesi
Finans işini 1946'da başlatan aile, 1966'da 2.7 milyar dolar, 1986'da 75 milyar dolar, 1996'da 502 milyar dolar idare eder hale geldi. Şu anda dünya genelinde 1.6 trilyon dolarlık yatırım, emekli fonu ve tasarruf yöneten şirket artık medyaya hemen hemen hiç konuşmayan iki çocuk annesi Abigail Johnson'ın yönetiminde.
Harvard Üniversitesi'nde işletme eğitimi gören Abigail Johnson, Fidelity'de 1988'den beri hemen her kademede çalıştıktan sonra bu ay şirketin başına geçti. Ancak önemli konularda dizginlerin hâlâ babasında olduğu belirtiliyor. Kişisel serveti 10.3 milyar dolar olan Abigail Johnson, ABD'nin en zengin 33'üncü ismi. Faaliyet gösterdiği içinde 66 yıl içinde istikrarlı bir firma profili çizen Fidelity'nin Abigail Johnson yönetiminde nasıl bir performans göstereceği merak konusu.
Fidelity'nin yüzde 49'u Johnson ailesinin, yüzde 51'i ise firma çalışanlarının elinde.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Burak Uzluk31 Ağustos 2012 07:34

    Peter Lynch in yillarca basariyla yonettigi bir fon.Ayniyoldan giderse sorun olmaz.Buffet in bir versiyonudur bu fon bu arada.