E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz Piyasaları1800 altın Türkiye ve BAE'ye kaçırıldı---

1800 altın Türkiye ve BAE'ye kaçırıldı

1800 altın Türkiye ve BAE'ye kaçırıldı
17 Şubat 2013 - 17:25 borsagundem.com

Yaklaşık 1800 altın külçenin Tunus'dan Türkiye ve BAE'ye kaçırıldığı öne sürüldü

Kuzey Afrika ülkelerinden Tunus’ta Zeynel Abidin Bin Ali rejiminin 2011 Ocak ayında çökmesinden sonra yaklaşık 1800 altın külçenin ülkeden Türkiye ve Birleşik Arap Emirlikleri'ne kaçırıldığı öne sürüldü.
Fransız Nice Matin gazetesinin haberine göre, altın külçeler 15 ay boyunca Paris, Nice ve Marseille havaalanları üzerinden taşındı.
Haberde 2011 Ocak ayından 2012 yılının Nisan ayına kadar Tunus’tan Fransa üzerinden İstanbul ve Dubai’ye 150 kişinin yolculuk yaparak Tunus altını taşıdığı iddia ediliyor.
Gazete, Rusya’nın Sesi tarafından yansıtılan haberinde tüm taşımacılığın tek bir plana göre gerçekleştiğini, Tunus’tan gelen kişinin gümrük görevlilerine transit yolcu olarak İstanbul veya Dubai’ye birkaç külçe altın taşıdığı yönünde bilgi verdiğini kaydetti.
Taşınan altın külçelerin sayısı bini aşınca Fransa İstihbarat ve Gümrük Araştırmaları Servisi, Marseille ve Paris havaalanlarına terörizmle mücadele operasyon grubu mensuplarını gönderdi. Nice Matin gazetesinin haberine göre altın taşıyıcılarından hiçbiri tutuklanmadı ve altın külçelere el konulmadı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)