E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSpor2 golle 120 milyon euro kazandılar---

2 golle 120 milyon euro kazandılar

2 golle 120 milyon euro kazandılar
26 Mayıs 2013 - 02:39 borsagundem.com

Şampiyonlar Ligi’nde kral belli oldu. Müthiş bir tempoda, heyecanı yüksek maçta dev kupa 88. dakikada geldi


Avrupa Şampiyonlar Ligi finalinde Bayern Münih, Borussia Dortmund'u 2-1 yenerek 5. kez kupayı kazandı.
Karşılaşmaya baskılı başlayan ve rakibini orta sahada karşılayan Borussia Dortmund, ilk 20 dakikada geliştirdiği etkili ataklarla gole çok yaklaştı. Borussia Dortmunlu futbolcular Lewandowski, Blaszczykowski ve Reus, yakaladıkları pozisyonlarda kaleci Neuer'i geçmeyi başaramadı. Karşılaşmanın ilk yarısı golsüz berabere tamamlandı.
Borussia Dortmund, ilk yarıda olduğu gibi ikinci yarıya da hızlı başlamak istedi ancak Bayern Münih oyunda dengeyi çabuk sağladı. 60. dakikada rakip ceza alanında topla buluşan Robben, kaleci Weidenfeller'i geçtikten sonra çizgi üzerinden aktardığı meşin yuvarlağı müsait pozisyondaki Mandzukic, filelere gönderdi: 1-0.
67. dakikada ceza alanında Dante ile girdiği ikili mücadelenin ardından Reus yerde kalınca hakem Nicola Rizzoli penaltı noktasını gösterdi. Topun başına geçen İlkay Gündoğan, meşin yuvarlağı ve kaleci Neuer'i ayrı köşelere göndererek eşitliği sağladı: 1-1.
88. dakikada Ribery'nin topuk pasıyla topla buluşan ve üç Borussia Dortmunlu futbolcunun arasından ceza alanına giren Robben, kaleci Weidenfeller'in yanından meşin yuvarlağı ağlara gönderdi: 2-1. 
Karşılaşmayı 2-1 kazanan Bayern Münih, kupanın sahibi oldu. Bayern bu galibiyetle aynı zamanda 120 milyon euro geliri de kasasına koydu.
Borussia Dortmund'lu futbolcular büyük üzüntü yaşadı
Geriye düştüğü maçta İlkay'ın penaltısıyla beraberliği yakalayan ancak bitime 2 dakika kala yediği golle rakibine 2-1 yenilen Borussia Dortmundlu futbolcular maçtan sonra büyük üzüntü yaşadı.
Borussia Dortmund tribünleri alkışlarla futbolcularına moral verirken, Bayern Münihli futbolcular da rakiplerini teselli etmeye çalıştı. Bazı Borussia Dortmundlu futbolcuların gözyaşlarını tutamadığı gözlenirken, teknik direktör Jürgen Klopp da karşılaşmanın ardından futbolcularını tek tek tebrik etti. Bayern Münihli futbolcular, madalya törenine giden rakiplerini alkışladı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)