E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDış Piyasalar'2 TRİLYON DOLAR ÇOK AZ İYİLEŞME GETİRİR'---

'2 TRİLYON DOLAR ÇOK AZ İYİLEŞME GETİRİR'

'2 TRİLYON DOLAR ÇOK AZ İYİLEŞME GETİRİR'
08 Ekim 2010 - 12:05 borsagundem.com

Fed Başkanı Ben Bernanke, gelecek iki yılda büyüme, istihdam ya da enflasyonda çok az iyileşme sağlanabileceğini söyledi

Fed Başkanı Ben Bernanke, 2 trilyon dolar karşılığında gelecek iki yılda büyüme, istihdam ya da enflasyonda çok az iyileşme satın alınabileceğini kaydetti IHS Global Insight, Moody's Analytics ve Macroeconomic Adviser gibi ABD ekonomisine dair büyük ölçekli modelleri olan şirketler Fed'in varlık alımlarının çok az etkisi olacağını tahmin ediyor. Şirketler, Fed 500 milyar dolarlık ya da 2 trilyon dolarlık alım yapsa da işsizlik oranının gelecek yıl yüzde 9 ya da üzerinde olmasını bekliyor. IHS Global Insight baş ABD ekonomisti Nigel Gault," Bu, ekonomik görünüm için ciddi değişiklik yaratmaz." dedi. IHS Global Insight'ın modellerine göre 500 milyar dolarlık varlık alımı 2011'de büyüme yüzde 0.1 artırıyor ve gelecek iki yılda işsizlik oranını yüzde 9 ya da üzerinde bırakıyor. Gault, "İnsanların parasal politikayı yetersiz ve etkisiz olarak görmeye başlamaları riski var." dedi. Macroeconomic Advisers'ın tahminine göre ise Fed'in 2 trilyon dolara varacak bir tahvil alımında bulunması bile 2011 yılında büyümeye yüzde 0.3, 2012'de ise yüzde 0.4'lük bir artışa neden olacak, işsizlik oranı ise 2011'de yüzde 9.2, 2012'de ise yüzde 7.7 olacak. Öte yandan Macroeconomic Advisers, ülkede gıda ve enerji hariç enflasyon oranının 2011 ve 2012 yıllarında yüzde 1'in altında gerçekleşmesini beklediğini bildirdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)