E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulis20 BİN BORSACI LİSANS SINAVINI BEKLİYOR---

20 BİN BORSACI LİSANS SINAVINI BEKLİYOR

20 BİN BORSACI LİSANS SINAVINI BEKLİYOR
29 Aralık 2009 - 10:34 borsagundem.com

20 bin borsacı ve sermaye piyasası çalışanının gireceği SPK lisanslama sınavı, kurumun sınavı şimdiye kadar düzenleyen Anadolu Üniversitesi’yle yollarını ayırması nedeniyle sarktı

Böylece lisansını alıp farklı işlerde çalışmayı hayal eden borsacı ve sermaye piyasası kurulu çalışanlarının da hayalleri ertelenmek zorunda kaldı. YILDA ÜÇ DEFA YAPILIYOR Sermaye Piyasası Kurulu Başkanı Vedat Akgiray, daha önce Habertürk Ekonomi’ye verdiği demeçte artık Anadolu Üniversitesi’nin sınavı düzenlemeyeceğini belirtmiş ancak sınavın ocakta yapılacağını kaydetmişti. Akgiray, sınav sorularını da artık kendisinin hazırlayacağını belirterek gerekçe olarak şunları söylemişti: “Ocak ve şubattaki lisans sınavlarının sorularını ben hazırlayacağım. Yıllar içinde bir soru üretme sıkıntısı oluşmuş. O sıkıntı da çok uçuk, tuhaf anlaşılmayan sorular sormaya götürmüş. Halbuki ehliyeti alırken, kuralları biliyorsan alıyorsun. Konuya hakim mi değil mi o ölçülmeli. Anadolu Üniversitesi ile ilişkiyi kopardık. Aracı kuruluşlar birliği ile ortak şirket kurup piyasanın yapmasını sağlayabiliriz. Sınava girecek kişi bir merkeze gidip online sınava girecek. İlkinde başarılı olamazsa 3 gün sonra bir daha girebilecek.” SPK Lisanslama sınavların genel amacı, sermaye piyasası alanında ihtisas personeli, yönetici, türev araçlar personeli, değerleme uzmanı, kredi derecelendirme uzmanı ve kurumsal yönetim derecelendirme uzmanı olarak çalışanların mesleki yeterliliklerini, bilgi ve tecrübelerini gösterir lisans belgesinin verilmesi. Kurul tarafından düzenlenen lisanslama sınavları aksine bir karar alınmadıkça her yıl Ocak, Mayıs ve Eylül aylarında yapılıyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)