E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz Piyasaları200 milyar dolarlık dev yatırım---

200 milyar dolarlık dev yatırım

200 milyar dolarlık dev yatırım
18 Ocak 2012 - 11:54 borsagundem.com

Dünyanın en büyük rafineri şirketlerinden 'Suudi Aramco, önümüzdeki 10 yıl içerisinde rafine kapasitesini ikiye katlayacak

Dünyanın en büyük rafineri şirketlerinden 'Suudi Aramco'nun önümüzdeki 10 yıl içerisinde rafine kapasitesini ikiye katlamayı ve yeni petrol ve doğalgaz arama programı çerçevesinde 200 milyar dolarlık yatırım yapmayı planladığı bildirildi.Suudi Arabistan hükümetine ait firmanın Çin ve Endonezya'da rafineriler inşa etmeye istekli olduğu ve Çin'deki rafineri için son şartları görüştüğü ifade edildi. Endonezya'daki rafineri için ise uygun şartları beklediği öğrenildi.
Şirket CEO'su Halid el Falih, Dahran'da medyaya yaptığı açıklamada Japon Sumitomo Kimyasal Şirketi ile beraber Suudi Arabistan'da işletilen PetroRabigh tesisinin genişletilmesine yönelik yatırım kararının yakında alınacağını söyledi. Tesisin geliştirilmesi için 6-8 milyar dolarlık yatırım öngörülüyor.
Dünyanın en büyük ham petrol ihracatçısı şirketin CEO'su ayrıca küresel rafine kapasitelerini 10 yıl içerisinde günlük 8 milyon varile çıkarmayı hedeflediklerini kaydetti. Şirket, önümüzdeki beş yıl içerisinde rafine kapasitesini yüzde 50 artırarak günlük 6 milyon varile çıkarmayı ve 90 milyar dolarlık harcama yapmayı planlıyor. Bunun yanı sıra Suudi Arabistan'daki rafine kapasitesi de günlük 2,26 milyon varilden 2016'da 3,46 milyon varile çıkacak.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)