E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz Piyasaları2012'de emtia yatırımları artacak ---

2012'de emtia yatırımları artacak

2012'de emtia yatırımları artacak
27 Şubat 2012 - 17:23 borsagundem.com

Ünlü İngiliz bankası Barclays Capital, bu yıl emtia yatırımlarının petrol, altın ve bakır öncülüğünde artacağı tahmininde bulundu

Barclays Capital'e göre bu yıl emtia yatırımları petrol, bakır ve altına olan taleple 30-40 milyar dolar arasında artış kaydedecek.
Kuruluşa göre geçen yıl emtia varlıklarına olan talep yalnızca 15 milyar dolar artarak 399 milyar Dolar oldu. Bu, 2002'den beri en küçük çaplı artış oldu.
Londra'daki Barclays'de analist olan Kevin Norrish, "Yatırımcılar, emtiaya yöneltilen para akışı konusunda iyi bir yıl olacağı beklentisinde. En güçlü senelerden biri olmayacak ancak 2011'e oranla güçlü bir toparlanma olacak" dedi.
Barclays anketine katılanların yüzde 42'si 'genel riskten kaçış' ve diğer varlıklarla olan yüksek korelasyon nedeniyle geçen yıl emtia pozisyonlarını azalttığını söyledi.
Yine ankete göre soya fasulyesinden bakıra kadar en büyük emtia tüketicisi olan Çin'deki sert iniş, emtialar için en büyük aşağı yönlü riski oluşturuyor. Ardından en büyük risk olarak ise Avrupa'daki kriz görülüyor.
S&P'nin 24 emtiayı takip ettiği GSCI Total Return Endeksi geçen yıl yüzde 1.2 değer yitirdi. Bu, 2008'deki yüzde 46'lık düşüşten beri ilk değer kaybı oldu. Bu yıl ise endeks yüzde 9.4 yüksekte seyrediyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)