E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDöviz'2012'de türbülans bekliyorum'---

'2012'de türbülans bekliyorum'

'2012'de türbülans bekliyorum'
02 Ocak 2012 - 08:40 borsagundem.com

Merkel, "Euro’yu korumak için herşeyi yapacağız. Avrupa’yı çok daha büyük bir krizden koruyacağız” dedi.

Krizin üstesinden gelmek için her türlü adımın atılacağını söyleyen Angela Merkel, bu yolda çeşitli aksiliklerin olabileceğini, Avrupa’nın borç krizinin üstesinden geleceklerini kaydetti. Merkel, “Benim euro’yu güçlendirmek için her şeyi yapacağıma dair şüpheniz olmasın” dedi.
“2011 yılı şüphesiz derin değişimlerin olduğu bir yıldı” diyen Merkel, bunun Avrupa için de geçerli olduğunu, Avrupa ülkelerindeki borç krizinin kendilerini uğraştırmaya devam ettiğini kaydetti.
Euro para biriminin 10 yıl önce tedavüle girdiğini hatırlatan Merkel, euro’nun güncel hayatı kolaylaştırdığını ve ekonomiyi güçlendirdiğini belirtti. Şansölye Merkel mesajında ayrıca, euro’yu güçlendirmek için elinden geleni yapacağını belirterek, bunun ancak geçmişte yapılan hatalardan ders çıkarma ile başarılabileceğini ifade etti.
‘Avrupa krİzle kaynaştı’
Merkel, Avrupa’nın krizle birlikte kaynaştığını ve krizden daha güçlü çıkacağını kaydetti.
Gelecek yılın bu yıla göre daha zor olacağının ifade edilmesine rağmen Almanya’nın iyi bir durumda olduğunu belirten Merkel, hemen hemen tüm gençlerin meslek eğitim yeri bulduğunu, işsizlerin sayısının da düştüğünü belirtti. Hükümet olarak, Almanya’nın insancıl ve başarılı kalmasını istediklerini ifade eden Merkel, herkesin ihtiyaç duyduğu hizmeti alabilmesi için sosyal güvenlik sistemlerini değiştireceklerini söyledi. Merkel, mesajının sonunda herkesin yeni yılını kutladı.
Bu arada Angela Merkel, 9 Ocak’ta Berlin’de Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy ile Avrupa borç krizine yönelik alınacak önlemlere ilişkin olarak görüşecek.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • huseyın yılmaz01 Ocak 2012 22:44

    çok yakından bıldıgım bır kardeşimiz var mercedeste desinatörlük yapıyor.Kriz bulutları avrupanın üğzerinden dünaynın sonuna kadar kalkmasın.hıtler yahudılerden parayı alıp avrupayı nasıl kavurdu? sonra toplama kamplarında ölenlerin %99u polonyalı ıken yahudiler katledıldı havası verdırdıler yahudi halkı korkuyla çok para kazandıkları avrupadan kıtleler halınde fılıstıne yerleştırıldı.almanya 1.dunya savaşında zaten bitikti nasıl birden tum sorunlar çözülüp avrupaya almanyaya diz çöktürüldü.tabiiki yahudi devletini kurmak için hıtler yureklendırılmelı buyuk parasal güce ulaştırılınca yahudileri korkularla avrupadan kendi istekleriyle boşaltmak için yapıldı.sonrasında fılıstın kuruldu tüyü bitmemiş yetimler analarının karınlarında öldürüldü bombalandı fosfor bombaları kullanıldı.almanların ıngılızlerın fransızların hiç mi suçu yok .amerika yetişmeseydi fransayı kım kurtaracaktı almanlardan.ıngılız amerıkan darphaneleri yahudilerin elınde değil mi ? para için kurdukları imparatorluklar artık öyle bir hale geldi ki ne çekılde yapsalar lastık yama tutmuyot.Allahın da bir hesabı var .EYYYYY çok çarşaflı allah.herkes bir hesap yapar ama senın de bır hesabın var .

  • kanuninin yaveri 01 Ocak 2012 22:22

    ey merkel senı ve sarkoyu ambulansta görmeyi allah nasip etsin. çok beklediğin ambulas 2012de gelecek

  • Malkoçoğlu01 Ocak 2012 08:52

    Şansölye Merkel doğru söylüyor, "AVRUPA KRİZLE KAYNAŞTI" zaten bir daha da krizden ayrılamayacaksınız, etle tırnak gibi olacaksınız. İlahi adalet diye birşey vardır, ayet açıktır: Ben kul hakkının cezasını önce dünyada veririm."der.Dünyanın kaynaklarını yoksul ülkelerin elinden sömürerek; işsizlerinize bile maaş veren masal gibi bir ekonomi kurarken;o yoksul bıraktığınız insanları bir de avrupaya işçi alıp tenezzül etmediğiniz işleri yaptırırken, IMF ile borçlandırırken güzeldi.Şimdi tuvalet temizlettiğiniz Türkler size efendi oldu orda ekmek veriyor.BMW nin Mercedes in son dizaynlarını mühendisliğini yapıyor.Hazıra alıştığınız için tarım ı, çalışmayı üretmeyi unuttunuz, rezidanslarda filmlerdeki gibi yaşadınız, nüfusunuz dede nine oldu hep, genç yok. Şimdi bedelini ödeyin, dünyanın sömürecek kaynakları kalmadı, olan ülkelerde internet ve üniversite uluslararası öğrenimi ile gerçekleri gördü, artık kendini sömürtmek istemiyor. Sorun burda, şimdi sömürdüğünüz borçlandırarak süründürdüğünüz ülkelere muhtaç olacağınız dönem başlıyor.