E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknoloji2012'nin en çok arananlarını açıklandı---

2012'nin en çok arananlarını açıklandı

2012'nin en çok arananlarını açıklandı
12 Aralık 2012 - 17:19 borsagundem.com

Arama motoru Google, 2012'de dünyada en çok arananların listesini açıkladı. Peki Türkiye en çok neleri aradı?

Google'ın yayımladığı "Google Zeitgeist 2012" raporunda, Google'da en çok, Şubat ayında ölen şarkıcı Whitney Houston'ın arandığı ortaya çıktı.
Listenin 2. sırasına ise video paylaşım sitesi Youtube'da 600 milyondan fazla izlenen Güney Koreli şarkıcı PSY'nin Gangnam Style isimli şarkısının yerleştiği bildirildi.
Google'da bu yıl en çok aranan 3. kelimenin, ABD'yi, Karayipleri ve Haiti'yi etkisi altına alan Sandy Kasırgası olduğu kaydedildi.
Sandy'nin ardından, 4. Ipad 3 ve video oyunu Diablo 3 paylaşırken, Cambridge Düşesi Kate'in hamileliğinin de listede ilk 10'a girdiği belirtildi.
Londra Olimpiyatları ve 39 kilometre yükseklikten atmosferden dünyaya atlayan Avustralyalı sporcu Felix Baumgartner'ın da listeye girdiği kaydedildi.
Google Zeitgeist 2012, 838 kategoride, 55 ülkeden alınan verilerle oluşturuldu.
Türkiye'de Hadise ve Muhteşem Yüzyıl
Farklı kategorilerden oluşan listelerde Türkiye'de ünlü isimler arasında Hadise ilk sırada yer alırken, en fazla aranan TV dizisi geçen yıl olduğu gibi bu yıl da ‘Muhteşem Yüzyıl’ oldu.
Google Zeitgeist’da, yılın en hızlı yükselen 10 sorgusuyla birlikte 2012'hin ruhunu yakalayabilmek amacıyla milyarlarca Google araması incelendi.
Google tarafından her yıl, yıl içinde aramalarda yükselen trendlerin açıklandığı Zeitgeist , bu yıl da 2012 yılının en önemli olayları ve en son trendlerini gözler önüne serdi.
Türkiye’de Trend Olan Aramalar
1. Facebook
2. YouTube
3.e-Okul
4. Ösym
5.Ekşi Sözlük
6.Araba Oyunları
7.Milliyet
8.Işkur
9.Hürriyet
10. Habertük
En Çok Aranan Ünlüler
1.Hadise
2.Mustafa ceceli
3. Tarkan
4. Halil Sezai
5.Murat Boz
6. Orhan Gencebay
7. Demet Akalın
8. Yıldız Tilbe
9. Hande Yener
10. Ajda Pekkan

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)