E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz Piyasaları2014'ün en büyük korkusu kur!---

2014'ün en büyük korkusu kur!

2014'ün en büyük korkusu kur!
15 Aralık 2013 - 10:40 borsagundem.com

Yargıcı Genel Müdürü Barış Tezmen, ''Her açıdan karışık bir yıl ama en büyük korku ve tehdidi kurda yaşıyoruz'' diye konuştu

Mayıs 2011’de yüzde 55’i Kuveytli Global Investment House’a (GIH) satılan Yargıcı, geçen sürede cirosunu 100 milyon liraya yükselterek, toplamsatış alanını da 26 yeni mağaza açıp 3’e katladı. 2012’de sessiz sedasız yapılan yüzde 20’lik ek hisse devriyle GIH’ın Yargıcı’daki toplampayı yüzde 75’e çıkarıldı.
 
Markanın yeni dönemine ilişkin Habertürk'ün sorularını yanıtlayan Yargıcı Genel Müdürü Barış Tezmen, devrin 2011’deki anlaşmada yer aldığını belirterek, “Bazı rakamsal değerler yakalanırsa yüzde 20’lik bir satış daha olacaktı. Rakamlar tuttu, kademeli satış gerçekleşti” dedi. Kuveytliler yatırım yaptığında dolar kurunun 1.50 TL olduğunu vurgulayan Tezmen, “Kur bu yıl 2 TL’yi aştı. 2014’te seçim olacak; öncesi ve sonrasını çok iyi öngöremiyoruz. İndirimler ve taksit konusunda yasal düzenleme gelecek.
 
Her açıdan karışık bir yıl ama en büyük korku ve tehdidi kurda yaşıyoruz. 2014’te ayağımızı gazdan çekeceğiz. Şu an kesinleşen 2 yeni açılışımız olacak” diye konuştu.
 
DOLARLA ÖDÜYOR

Yargıcı’nın 2.5 yılda tamamı özkaynakla 3milyon dolar yatırım yaptığını belirten Tezmen şöyle devam etti: “34 yılda 22 mağaza açanmarka kısa sürede buna 26 mağaza ekledi. 5 yılda 65mağaza hedefinin 48’i 2.5 yılda hayata geçti. Adana, Antalya,Mersin, Gaziantep, Samsun’a girdik. Biraz da bu yüzden bekleme lüksümüz olacak. Fakatmaliyet açısından bakınca yalnız ithal ettiğimiz üründe değil, iç piyasada ürettirdiğimizde de kur riski taşıyoruz. İthalata gelen ek vergiden sonra giyimde yüzde 85 Türkiye’de üretime döndük ancak içeride de belli kaliteye üretimyaptırmak istiyorsan ihracatçı firmalara gidiyorsun. Onlar da dolar cinsi fiyat veriyor.”

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)