E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasa2015 yatırımcılar için iyi görünüyor---

2015 yatırımcılar için iyi görünüyor

2015 yatırımcılar için iyi görünüyor
23 Aralık 2014 - 08:15 borsagundem.com

2014 yılında kötü günler beklenmişti, ancak olmadı. Analistler kafalarından uydurdukları komple teorileriyle 2015'i de sabote etmeye çalışıyorlar

Charles Schwab Baş Yatırım Stratejisti Liz Ann Sonders,  2015 yılında yatırımcılar için iyimser olmaların arağmen ücret ve konut fiyatlarındaki yukarı doğru hareket devam ederse yanı sıra yükselen fiyatlara ilişkin korkuların da artacağını söyledi.

Sonders, Yahoo Finance’e yaptığı açıklamada; "Eğer ücret bileşeni ve konut ile ilişkili enflasyon rakamları yüksek olursa bazı kaygılar su yüzüne çıkacaktır” dedi. 

Sonders, bahsettiği tür endişelerin 2015 yılında hisse senetlerinde inişler ve çıkışlar doğurabileceğini ancak enflasyonun önemli bir endişe olarak ortaya çıkmayacağını söyledi.

Sonders; "Boğa piyasasının daha olgun bir aşamasında bulunuyoruz” dedi.

Liz Ann Sonders "Getiriler biraz azalacak, kısa dönemli oynaklıklar yaşanacak, geri çekilmeler olacak ancak bunların hepsi büyük ölçüde bir döngü içinde bulunduğumuzdan olacak. Ekim’de gördüğümüz gibi bir şeyi bir daha görmemiz durumunda büyük olasılıkla boğa piyasası uzayacak ve sonuçta sağlıklı olacaktır” dedi.

5 İLE BİTEN YILLARDA BORSA YÜKSELİYOR

Sonders, tarihsel verilere göre ara seçimden sonraki yılların ve 5 rakamı ile biten yılların güçlü olma eğiliminde bulunduğunu kaydetti. Sonders; “5 ile biten yıllar için 1905’e kadar gidebiliriz. O günden bu yana '5' ile biten yıllarda hisse senedi piyasası hep yükselmiş” dedi. Sonders’ın bu konuda verdiği ortalama yüzde 32 oldu. Sonders, "Bu tahmin değil gerçek bir bilgi” diye ekledi.

Business Insider’da yer alan haberde ünlü yatırımcı Tom Lee’nin, gelecek yıl için analist beklentilerinin tersine yatırım yapılmasını önerdiği belirtilmişti. Lee; yatırımcıların düşük getiri bekleyeceğini ve herkesin FED'in sıkılaştırma politikasına odaklanacağını söylemişti.

JPMorgan ABD hisse senedi eski baş stratejisti olan ve Fundstrat Global Advisors şirketinin başkanlığını yürüten Lee, S&P 500 endeksinin 2015 yılı sonuna kadar 2.325 puana ulaşmasını beklediğini söyledi. Lee’nin sözünü ettiği rakam endeksin Cuma günkü günkü kapanışından yüzde 14 oranında yükselmesi anlamına geliyor. 

Cuma günkü gün ortası seviyelerinin üzerinde yaklaşık yüzde 14 - Bununla birlikte, Lee, JPMorgan ve Fundstrat Global Advisors mevcut başkanı eski başkanı ABD hisse senedi stratejisti, S & P 500 2015 yılı sonuna kadar 2325 ulaşacak Tahminleri.

MarketWatch 2014’de S&P 500’de en iyi performans gösteren hisselerin sağlık ve bilişim teknolojisi olduğunu, en kötü performansı ise enerji hisselerinin gösterdiğini bildiren bir rapor yayımladı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)