E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSpor2016'da futbol konuşulacak---

2016'da futbol konuşulacak

2016'da futbol konuşulacak
01 Ocak 2016 - 07:43 borsagundem.com

2016 yılında futbola Türkiye damga vuracak

2016'ya 4 büyüklerin transferleri ve UEFA'nın finansal fair play kurallarının etkisi damgasını vuracak. 41 milyon euroya Barcelona'ya transfer olarak Türk futbolunun en pahalı oyuncusu olan Arda Turan'ın performansı da dillerden düşmeyecek

4 büyükler borçla mücadeleyi sürdürecek

Dört büyükler 2016 yılına yine borçla giriyor. Bir yandan transferler, bir yandan kur farkı zarar tablosunu daha da derinleştirdi. 2015- 2016 yılının transfer sezonunu kapsayan 1 Haziran-31 Ağustos arasındaki üç aylık dönemde, Fenerbahçe, Beşiktaş, Galatasaray ve Trabzonspor'un toplam borcu yüzde 25.7 artarak 3 milyar 300 milyon liraya çıktı. Türk Ticaret Kanunu'nun 376'ncı maddesine göre 'borca batık' durumda bulunan kulüpler, aktiflerini değerleme raporu hazırlamak zorunda kaldı. Ara transferle de bu tablonun derinleşmesi bekleniyor. 

ZTK Türkiye'yi kucaklıyor

Ziraat Türkiye Kupası'nda heyecan sürüyor. 3 milyar liralık ayakların mücadele ettiği kupa maçları hem futbola hem de ekonomiye renk katıyor. İstanbul'dan 6 takımın mücadele edeceği ZTK gruplarında 26 il ve ilçe temsil ediliyor. Şanlıurfa'dan Rize'ye, Nazilli'den Kastamonu'ya Türkiye'nin her köşesinde futbol konuşuluyor. Maçlar, sadece takımların yayın ve stadyum gelirlerine değil aynı zamanda şehirlerin ekonomisine de katkıda bulunuyor. 

Avrupa kupalarında mücadeleye devam

Fenerbahçe ve Galatasaray'ın Avrupa Ligi'ndeki mücadelesi devam ediyor. Fenerbahçe, Rusya'nın Lokomotiv Moskova ekibiyle 16 Şubat'ta Kadıköy'de ilk maçına çıkacak. Galatasaray ise İtalyan Lazio ile ilk maçını 18 Şubat'ta İstanbul'da oynayacak. Avrupa liginde dağıtılacak ödüller bu yıl da yüksek olacak. Kupayı kaldıran takım 15 milyon 310 bin euronun sahibi olacak. 

Türk futbolunun markası: Arda

Arda Turan'ın Bayrampaşa'da başlayan futbol kariyeri dünya devi Barcelona ile taçlandı. 41 milyon euro bonservis bedeliyle Türk futbolunun en pahalı futbolcusu unvanını alan Turan'ın, 7 numaralı formasıyla 6 Ocak'ta Nou Camp'ta sahaya çıkması bekleniyor. Tüm Türkiye'nin ilgi odağı olan Arda Turan nedeniyle Barcelona'ya özel turlar düzenlenmeye başlayacak. 

Bekle bizi Fransa geliyoruz

2016 Avrupa Futbol Şampiyonası'na katılacak A Milli Takım, ilk maçını 12 Haziran'da Hırvatistan ile oynayacak. Ekonomik açıdan grubunun en değerli 2. takımı olan Türkiye için top koşturan ayakların değerinin 161.5 milyon euroya ulaştığı hesaplanıyor. UEFA turnuvaya katılan 24 takıma 300 milyon euro kaynak aktaracak. Milli Takım'ın Avrupa Şampiyonası'nda yer alması, Türkiye'deki reklam ve sponsorluk pastasını da büyütecek. Dünyada en çok izlenen spor organizasyonları arasında ikinci sırada yer alan şampiyona nedeniyle gıdadan turizme, yeme-içme sektöründen teknolojiye hemen her sektörde hareketlilik yaşanacak. 

UEFA'nın kararı beklenecek

Toplam borcu 4 milyar lirayı aşan Spor Toto Süper Lig'in 18 takımının finansal fair-play kuralları nedeniyle başı UEFA ile dertten kurtulmuyor. 2016 yılında da Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonspor, UEFA'yı ikna toplantılarına devam edecek. UEFA tatmin olmazsa, Avrupa kupalarından men cezası bile verebilir. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)