E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknoloji250 bin abone güvenli internete geçti---

250 bin abone güvenli internete geçti

250 bin abone güvenli internete geçti
09 Şubat 2012 - 07:04 borsagundem.com

BTK Başkanı Tayfun Acarer, “güvenli internet” profilinin 250 bini abone olmak üzere 1 milyon kullanıcı tarafından tercih edildiğini söyledi

Ticaretin e-ticarete dönüştüğünü belirten Acarer, son 1 yılda e-ticarette yüzde 50 artış olduğunu, hacmin 21 milyar liraya ulaştığını, bu yılın sonunda 30 milyarın üzerine çıkmasını beklediklerini kaydetti.
Aldatmaca uyarısı
Acarer, dün BTK İkinci Başkanı Dr. Ayhan Beydoğan ve Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı (TİB) Başkanı Fethi Şimşek ile “Güvenli İnternet Günü” dolayısıyla basın toplantısı düzenledi. İnternette, son yıllarda suistimale yönelik olaylarla karşılaşıldığını belirten Acarer, bu aldatmacalarla ilerleyen zamanlarda daha çok karşılaşılacağı uyarısında bulundu. Acarer, “İşte çocuk profili bu tür suistimallerin tamamen önüne geçecek bir uygulama şekli. Bu nedenle çocuk profilinin adını değiştirmeyi düşünüyoruz. Çeşitli yöntemlerle sizi aldatarak ekonomik hatta manevi zararlara sokacak olayları, çocuk profili önlemiş oluyor” dedi. Ücretsiz bir hizmet olan güvenli internetin, kişilerin özgür seçimine bağlı olduğunu belirten TİB Başkanı Fethi Şimşek de, şöyle konuştu: “Basın organlarına bakıldığında internet üzerinden özellikle kız çocuklarına yönelik yapılan tacizler ve istismarına yönelik hareketlere dikkat çekmek istiyorum. İnternet Daire Başkanlığı’nın kurduğu ihbar sitesine, ailelerin çocuklarının internet bağımlılığı ve başkaları tarafından aldatılmasına yönelik yüz binlerce ihbar aldık. Bu ihbarlar üzerine devletin güvenli internet hizmetini sunması ortaya çıktı. Banka dolandırıcılığı, internet üzerinden yapılan istismar, telif hakları, aile yapısının korunması gibi konularda güvenli internet önemli.”
Telekomda 5 milyar TL’lik yatırım yapıldı, hizmet geliri 27 milyar oldu
BİLGİ Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkanı Tayfun Acarer, telekom sektörü ve diğer işletmecilerin 2011 yılı toplam tahmini yatırımlarının 5.16 milyar lira, Avea, Türk Telekom, Turkcell ve Vodafone’un toplam yatırımlarının ise 3.42 milyar lira olduğunu söyledi. Telekomda hizmet gelirleri büyüklüğünün 2011’de 27.35 milyar lira ile 2010 yılına göre yüzde 7 artış gösterdiğini kaydeden Acarer, mobil abone sayısının 65.3 milyon, sabit abonenin de 14.95 milyon olduğunu kaydetti.
Acarer, “Mobil abonelerin 31.4 milyonunu 3G abone sayısı, 33.9 milyonunu ise 2G abone sayısı oluşturdu. Genişbant abone sayısı ise 2010’a göre yüzde 88 artarak 16.1 milyona çıktı” dedi. Acarer, mobil numara taşınabilirliğinin ise 6 Şubat itibariyle 38.97 milyon adete ulaştığı bilgisini vererek, mobilde abone başına ortalama gelirin 20.1 TL, sabitte ise 22.1 TL olarak gerçekleştiğini belirtti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)