E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem3 Aralık Dünya Engelliler Günü---

3 Aralık Dünya Engelliler Günü

3 Aralık Dünya Engelliler Günü
03 Aralık 2019 - 11:58 borsagundem.com

Dünya Engelliler Günü’nde tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de bu özel günün anlamını pekiştirecek önemli mesajlar veriliyor.

3 Aralık Dünya Engelliler gününde bir yandan engelli hakları vurgulanırken diğer yandan engellilerin yaşadıkları zorluklara dikkat çekiliyor.

İlk olarak 3 Aralık Dünya Engelliler Günü ne zaman kutlandı?

1992 Yılında Birleşmiş Milletler aldığı bir kararla 3 Aralık gününü “Uluslararası Engelliler Günü “ olarak ilan etti. Bu kararın ardından BM İnsan Hakları Komisyonu 5 Mart 1993 tarihli ve 1993/29 sayılı bildirisi ile üye ülkelerce 3 Aralık gününü engellilerin topluma kazandırılması ve insan haklarının tam ve eşit ölçüde sağlanması amacıyla tanınmasını istedi ve o günden beri 3 Aralık tarihi engelliler günü olarak bilinmektedir.

Bugün değil her gün

Engelli bireylerimizi topluma kazandırmak ve yaşamlarını kolaylaştırabilmek amaçlı tüm bireylerin yapabileceği birçok şey vardır. Çevre düzenlemelerinin alışveriş merkezlerinin engelli bireylere uyumlu olarak tasarlanması, trafik ışıklarına kurulan sesli düzeneklerin yaygınlaştırılması engelli bireylerimizin yaşamlarını kolaylaştıracaktır. Engelli vatandaşlarımızı toplumun her kesiminde görmek, onları üreten bireyler haline getirmek sadece bugün değil her gün  yapılması gereken en öncelikli işlerdendir.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • AHMET ÖZBİR03 Aralık 2019 14:26

    ENGELLİ ne demek ya, insan ya sağlıklıdır, ya yarı sağlıklıdır, yani sakattır, ancak ENGELLİ(!), ÖZÜRLÜ(!) kelimesi bunların asla karşılığı değidir. Sağlama sağlam, sakata sakat demek yerine ENGELLİ(!) demek LAKIRTI ETMEKTİR! Rabbim bütün hastalarımıza, sakat kardeşlerimize sağlık içerisinde huzurlu, mutlu bir ömür nasip eylesin.