E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulis3 BANKANIN NOTU DÜŞTÜ---

3 BANKANIN NOTU DÜŞTÜ

3 BANKANIN NOTU DÜŞTÜ
07 Eylül 2008 - 02:16 borsagundem.com

Yatırım bankası JP Morgan, Türk bankacılık sektörü için pozitif yaklaşımını korurken, İMKB'deki tavsiyelerini değiştirdi

JP Morgan, Türk bankacılık sektörü için pozitif yaklaşımını korurken, Akbank, İş Bankası ve YKB için tavsiyelerini düşürdü. Raporun detayları şöyle: Türk Bankaları Sıçrayan Türkiye – portföy düzenlemesi; Garanti, Analist Odak Listesi’´nde kalıyor, Akbank ve Yapı Kredi’´yi ’´Ağırlık Artır’´dan ’´Nötr’´e, İşbank ise ’´Nötr’´den ’´Ağırlık Azalt’´a çekildi. Türk bankaları 2009 sonunda esnek karların faydasını görebilir ve ileride daha iyi peformans gösterebilir. Avrupa, Güney Afrika, Merkez ve Doğu Avrupa/ Güneydoğu Avrupa ve Brezilya bankacılık sektörlerini ise kar profillleri düşüşe geçebilir. 2008’´deki bir önceki yıla göre %20 artışın ardından hisse başı kazanç büyümesinde 2009 için bir önceki yıla göre ortalama %25 artış bekliyoruz. En kötü finansal çöküşün yaşandığı bir yıl içinde görülen kayda değer esneklik Türkiye bankalarının diğer gelişmekte olan piyasalara göre daha cazip görünmesini sağlıyor. Bankaların bilançolarındaki küçülme ile negatif büyüme oranları kaydedebileceği diğer gelişmekte olan piyasalar (Merkez ve Doğu Avrupa %15-%20, Güney Afrika %5, Brezilya %11, Rusya %20) ve Batı Avrupa ile ABD’´de büyümenin 2009’´da yavaşlaması bekleniyor. 2009 tahminlerinde güçlü sektör verileri var; 3Ç08’´in zayıf geçmesi bekleniyor fakat 4Ç08 potansiyel olarak güçlü geçebilir. 2009 tahminlerinde Türk bankalarında istikrarlı varlık değeri, esnek marjlar ( ortalama %5) ve sağlam (Çekirdek Sınıf I oranları %13-%14) likit bilançolar (L/D ortalaması <%100) ile birlikte bir önceki yıla göre %25-%30 kredi büyümesi, %22-%25 mevduat büyümesi bekliyoruz. 2008’´in ikinci yarısında artan oranların olumsuz etkisi, Eylül’´deki tatil sezonu ve Temmuz’´da siyasi belirsizliğin artması nedeniyle 3ǒ´nin kısmen yavaş geçtiğine inanıyoruz. Ama 4ǒ´de güçlü bir toparlanma bekliyoruz. İlk tercih, Garanti. Benzerlerine göre sınırlı artış potansiyeli gördüğümüz Akbank ve Yapı Kredi’´yi ’´Ağırlık Artır’´dan ’´Nötr’´e çekiyoruz. Akbank’´ın 2008 yıl sonu tahminlerinde hisse başı kazancını azaltıyoruz. Akbank için 2008 yılı hisse başına kar tahminini %6 aşağıı çekerken, 12 aylık fiyat hedefini yüzde 2 indirirek 7.10 YTLolarak belirliyoruz. Garanti ve Yapı Kredi için hedef fiyatlarını artırırken Bank Asya için hisse başı kazanç ve hedef fiyatı düşürüyoruz. Bank Asya için ’´Ağırlık Artır’´ tavsiyemizi koruyoruz ve 2008 tahminini %13, 2009 tahminini ise %14 aşağı çekiyoruz. İşbank’´ın hedef fiyatını değiştirmezken hissenin güçlü fiyat performansının ardından İşbank’´ı ’´Nötr’´den ’´Ağırlık Azalt’´a düşürüyoruz.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)