E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSpor3 Beşiktaşlı neden tutuklu---

3 Beşiktaşlı neden tutuklu

3 Beşiktaşlı neden tutuklu
22 Temmuz 2011 - 08:51 borsagundem.com

İbrahim Akın’ın savcılık itirafları ile Adalı, Havutçu ve Ateş niye tutuklu

Bu çetrefilli sürecin hukuksal ve sportif sonunu merakla beklerken aklıma takılan sorular var. Örneğin İbrahim Akın’ın savcılık itirafları ile Adalı, Havutçu ve Ateş niye tutuklu.
Ortalık toz duman... Şike-teşvik primi skandalında önce polis operasyonlarına tanık olduk. Sonra savcılık - hastane- mahkeme - Metris seferleri başladı.
Bu dava, güya gizli. Bilgi ve belgeler, avukatlardan bile gizleniyor. Ama sorgu aşamasında savcı ile sanıklar arasındaki sorular ve yanıtları, avukatları aracılığıyla öğrenebiliyoruz. Bir de gazeteci merakıyla kapalı kapılar ardına uzanan arkadaşlarımız, hemen her ayrıntıyı gözler önüne seriyor. Böyle bir ortamda TFF’nin kozmik odası da bir ironi olarak futbol hayatımızdaki yerini aldı.
Şimdi bu çetrefilli sürecin hukuksal ve sportif sonunu merakla beklerken aklıma takılan sorular var yine de...
Örneğin Hürriyet gazetesinde dün yayınlanan İbrahim Akın’ın savcılık itirafları...
Akın diyor ki; “Bugüne kadar menajer Yusuf Turanlı aracılığıyla üç maç için teklif aldım:
1-F.Bahçe-İstanbul BŞB, 2-Trabzon-İstanbul BŞB, 3-Bursaspor-İstanbul BŞB”.
Yani Beşiktaş ile oynadıkları kupa finali yok...
Sonra Savcılık’ta, İbrahim Akın’a, “Kupa finali öncesi, Serdar Adalı, Yusuf Turanlı kanalıyla sana 200 bin TL’lik yarış atı hediye etmiş” hatırlatması yapılıyor. Cevap da net; “Beşiktaş ile transfer görüşmelerine kupa maçından 1 ay önce başlamıştık. Bu süreçte Adalı ile hiç görüşmedim. Bana şike teklif etmedi. Menajerim olan Yusuf Turanlı’ya ‘Beşiktaş’a transfer olursam, yarış atı isterim’ dedim“.
Akın’a ait polis ifadesindeki cümle de önemli; “Kupa finali öncesi kesinlikle şike teklifi yapılmadı. Transfer teklifi vardı, o da biz finale kalmadan önceydi”...
Ayrıca Savcı, İskender Alın’a soruyor: “Beşiktaş’tan niye transfer teklifi alıyorum, diye hiç düşünmedin mi ? Bu teklif iyi niyetli bir teklif mi ?”. Yani, futbol dünyasında olağan karşılanan transfer teklifleri, niyet yoklamaları savcılık katında sorgu konusu olabiliyor.
Şimdi gelelim, aklıma takılan sorulara...
Savcılığa yapılan itiraflarda, dikkatimizi ilk çeken Tayfur Havutçu isminin hiç geçmemesi. ACABA
NEDEN TUTUKLANDI ?
Beşiktaş ile yapılan transfer görüşmelerinin, İstanbul BŞB’nin, kupa finalinde Beşiktaş’a rakip olmadan gerçekleştiği de bu itiraflarda ortaya çıkıyor. Üstelik Serdar Adalı ile hiçbir görüşme yapılmadığı da ortada... ACABA NEDEN TUTUKLANDI ?
Güvenlik şefi Ahmet Ateş’le ilgili ifade ve itiraflarda tek satır yok. ACABA NEDEN TUTUKLANDI ?
Yusuf Turanlı’nın, Fenerbahçe ve Beşiktaş maçlarına dönük niyetleri ve düşünceleri ilginç. Ama kesin olan şu ki, İbrahim Akın Beşiktaş’la oynadıkları Kupa finalinde bir de gol attı.
Bu nasıl şike ben anlamadım.
* * *
Poliste ve savcılıkta sık sık değişen, itiraf ve yalanlama arasında gidip gelen ifadeler, havada uçuşan bilgiler, belgeler...
Tüylerim ürperiyor...
Evet, kimsenin peşinden gidecek değiliz.
Aklanıp da, gelene kadar bekleyeceğiz.
Ama söyler misiniz ? Vicdanlarımızın isyanını nasıl bastıracağız?
Atilla Gökçe/Milliyet

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)