E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum Raporları3 şirket için analiz---

3 şirket için analiz

3 şirket için analiz
15 Ocak 2016 - 09:21 borsagundem.com

İş Yatırım en çok önerilenler listesinden bir hisseyi çıkattı

Piyasalarda sarhoş denizci misali iki ileri bir geri dalgalı seyir devam ediyor. Petrol fiyatlarının açıklarını kapatan oyuncuların alımlarıyla yükselmesi enerji şirketlerindeki iflas endişesini azaltarak ABD borsasını yukarıya taşıdı. JP Morgan’ın beklentilerden yüksek kâr açıklaması piyasaları destekleyen diğer bir faktördü. 

Borsa İstanbul,  Wall Street’teki yükselişe paralel kapanışa doğru gelen alımlarla kısmen toparlanarak günü %0,8 kayıpla kapattı. Hafta başından beri gelişmekte olan piyasaları yenen bir borsa için dünkü kayıplar çok rahatsız edici değil. Ancak aracı kurum bazında en çok alanlar ve satanlara baktığımızda hafta başından beri artıda olan bir kurumun Perşembe günü en çok satıcı olması dikkat çekici. 

Piyasadaki yükselişin kalıcılığı konusunda şüphelerimiz var. Asya piyasalarındaki işlemlerde petrolün yeniden gerilemeye başlaması üzerine ABD vadelileri (%-0,9)  ve Şangay borsasındaki  (%-3,3) kayıplar Borsa İstanbul için satıcılı bir seyre işaret ediyor. Sabah ilk işlemlerde Türk lirasında görülen satışlar borsayı baskılayacak diğer bir etken. Borsa İstanbul’da bu sabah hafif satıcılı (%-0,4) bir açılış bekliyoruz. Satışların sertleşmesi durumunda endeks için ilk destek noktası 71.300 seviyesinde. 

Türkiye bugün Aralık bütçe rakamları (10:30) ve Ekim işsizlik (10:0)  verileri açıklanacak. Piyasaları etkileyecek bir gelişme öngörmüyoruz.  Yurtdışında ABD perakende satış rakamları (15:30) günün en önemli verisi. 

CCOLA’yı En Çok Önerilenler listemizden çıkartıyoruz. Yurtdışı operasyonlarında petrol fiyatlarındaki düşüş ve kurlardaki değer kaybının sebep olduğu  zayıflığın 2016 yılında da bir süre daha devam edeceği gözüküyor. Şirket Mart ayında 2016 yılı ile ilgili beklentilerini açıklayacak. 

Anadolu Efes’te 2015 yılı hacimlerini açıkladı. Yurtiçinde pazar payı kaybı ve yurtdışı satış hacimlerindeki %18 oranındaki daralma, hisse üzerinde baskı yaratmaya devam edebilir. Anadolu Efes’I En Az Önerilenler listemizde tutuyoruz. 

Emlak GYO 2015 yılı ön satış gerçekleşmelerini açıkladı. Buna göre şirket  TL 6.76 milyar TL ciro hedefinin altında 6.32 milyar TL ön satış cirosu açıkladı. Adet bazında ise 10,000 adetlik satış ile 12,000 adetlik hedefinin altında kaldı. Aralık ayında da satışların hedeflerin bir miktar altında kalması hisseyi hafif olumsuz etkileyebilir. 

Serhat Gürleyen - İş Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)