E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasa30 yıllık ABD tahvil faizleri düştü---

30 yıllık ABD tahvil faizleri düştü

30 yıllık ABD tahvil faizleri düştü
14 Ekim 2014 - 10:41 borsagundem.com

ABD 30 yıllık tahvillerinin faizi 17 ay sonra yüzde 3'ün altına geriledi

ABD Hazine tahvilleri Fed Başkan Yardımcısı Stanley Fischer’ın küresel ekonominin yavaşladığı ile ilgili endişeleri olduğunu belirtmesinin ardından yükselirken, 30 yıllık tahvil faizi Mayıs 2013’ten bu yana ilk kez yüzde 3’ün altına geriledi.

Fischer’ın haftasonu yaptığı açıklamanın merkez bankasının faiz artırımı tarihini erteleyeceği spekülasyonlarını alevlendirmesi ile 10 yıl vadeli ABD tahvilleri  yükselişi 6. güne taşıyarak Eylül 2013’ten bu yana en uzun süreli kazanç dönemini kaydetti. Fed bu ay tahvil alım programını sonlandırmaya hazırlanırken, Avrupa’dan Çin’e üretimin gerilediği endişeleri ile parasal sıkılaştırma beklentisinin etkisi azaldı.

Tokyo’da bulunan CIBC World Markets Japan Inc. yöneticilerinden Kazuaki Oh’e, “Piyasada kaliteye kaçış mevcut ve bu durum Hazine tahvil faizlerini aşağı çekti. Enflasyonun bir problem olmamasından dolayı yatırımcılar için uzun vadeli Hazine tahvili satın almak kolay” dedi.

30 yıl vadeli ABD Hazine tahvil faizi 2 baz puan düşerek Londra saati ile 06:47’de yüzde 2.99’a geriledi ve Mayıs 2013’ten bu yana en düşük seviyeyi gördü.

10 yıl vadeli ABD Hazine tahvili 4 baz puan gerileyerek yüzde 2.24 ile Haziran 2013’ten bu yana görülmemiş seviyeye indi. Faiz geçtiğimiz hafta 15 baz puan gerileyerek yüzde 2.28 ile düşüşü 4. haftaya taşıdı ve Ocak ayından bu yana en uzun süreli kayıp dönemini kaydetti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)