E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknoloji3.3 milyar dolara satılıyor---

3.3 milyar dolara satılıyor

3.3 milyar dolara satılıyor
15 Ağustos 2012 - 14:38 borsagundem.com

ABD'li yatırım fonu Carlyle, fotoğraf ajansı Getty Images'i 3.3 milyar dolara satın alıyor

BORSAGUNDEM.COM
Dünyanın ikinci en büyük girişim sermayesi şirketi olan Amerikalı Carlyle, ünlü fotoğraf arşiv şirketi Getty Images’ı satın aldı.
Bloomberg’in haberine göre Carlyle, Getty için Hellman & Friedman’a 3.3 milyar dolar ödeyecek. Carlyle şirketi kontrol edecek oranda hisseye sahip olurken, kurucu başkan Mark Getty ve ailesinin bütün hisselerini devredeceği kaydedildi. Getty’nin bir diğer kurucusu olan CEO Jonathan Klein da dahil olmak üzere, yönetim kadrosunun şirkete “önemli miktarda” sermaye koyacağı ifade ediliyor.
Bloomberg’e konuşan bir kaynak, Hellman & Friedman’ın aslında 4 milyar dolar istediğini belirtti. Bir diğer potansiyel alıcı olan CVC Capital Partners’ın, Carlyle’ın önerdiği fiyatın üzerine çıkmayı reddettiği dile getiriliyor.
Dünyanın bir numaralı arşiv fotosu dağıtıcısı olan Getty, dört yıl önce Hellman & Friedman tarafından 2.4 milyar dolara satın alınmıştı. Şirket, bugüne dek ortaklarına en az 950 milyon Dolar temettü de dağıttı.
Girişim sermayesi devi Carlyle, daha geçen ay United Technologies’e ait bir birimi ve TCW Group adlı varlık yönetim şirketinin çoğunluk hissesini satın almıştı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)