E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSpor36 puanı silindi---

36 puanı silindi

36 puanı silindi
30 Aralık 2011 - 17:28 borsagundem.com

İsviçre Futbol Federasyonu, yasağa rağmen futbolcuları kadroya aldığı için Sion´un 36 puanının silinmesine karar verdi

İsviçre Futbol Federasyonu, FIFA ile mahkemelik olan Sion kulübünün 36 puanının silinmesine karar verdi.
Kararda, Sion´un, oynama izni bulunmayan futbolcuları, İsviçre Ligi´ndeki bazı maçlarda kadroya aldığı gerekçesiyle bu cezanın verildiği belirtildi.
Sion, federasyonun aldığı karar sonunda, ligde eksi 5 puanla son sıraya geriledi.
İsviçre Birinci Futbol Ligi´nin 18. haftasını 31 puanla 3. sırada tamamlayan Sion, bu karar sonrasında eksi 5 puana inerek, lig sonuncusu Lozan Sports´un 16 puan gerisine düştü.
SİON DAVASI
Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FIFA), iki hafta önce İsviçre´ye, Sion davasını 13 Ocak´a kadar çözmemesi halinde üyeliğinin askıya alınacağı uyarısında bulunmuştu.
FIFA´nın açıklamasında, İsviçre´ye davayı 13 Ocak 2012´ye kadar çözmesi için süre tanındığı, ´´Süre bittiğinde davanın çözülmemiş olması halinde, İsviçre Futbol Federasyonu´nun üyeliğinin 14 Ocak´tan itibaren otomatik olarak askıya alınacağı´´ ifade edilmişti.
FIFA, İsviçre´ye bu uyarıyı, karmaşık bir yasal mesele haline gelen, Sion´un UEFA Avrupa Ligi´nden men edilmesi davasıyla ilgili olarak yapmıştı.
FIFA, Sion´a 2008´de yaptığı bir transferin usulsüz olması nedeniyle transfer yasağı getirmiş, kulüp yasak devam ederken geçen yaz 6 oyuncu transfer etmişti.
Bu 6 futbolcu, Valais´deki yerel mahkemeye başvurmuş, mahkeme bu oyuncuların Sion´da oynamasında sorun olmadığına karar vermiş, Sion, bu oyuncuları İsviçre Ligi ve UEFA Avrupa Ligi´ndeki bazı maçlarda oynatmıştı.
UEFA, Sion´u bu 6 oyuncuyu oynattığı gerekçesiyle UEFA Avrupa Ligi´nden men etmişti. Bunun üzerine Sion, Martigny´deki yerel mahkemeye başvurmuş, mahkeme UEFA´nın haksız olduğuna ve takımın tekrar UEFA Avrupa Ligi´ne alınması yönünde karar vermişti. Bu arada İsviçre´deki üst mahkeme ise Valais mahkemesinin kararını bozmuş, UEFA´yı haklı bulmuştu.
Davanın taşındığı Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi de (CAS), iki gün önce UEFA´nın haklı bulunduğunu açıklamış ve Sion Kulübü´nün UEFA Avrupa Ligi´ne tekrar dahil edilmesi yönündeki talebini reddetmişti.
FIFA´NIN TALEBİ
İsviçre´ye davayı çözmesi için yaklaşık 1 ay süre veren FIFA, Sion´un bu 6 futbolcuyu oynattığı tüm lig maçlarında 3-0 hükmen mağlup ilan edilmesini istemişti.
FIFA´nın açıklamasında, ´´Sion´un, yasak uygulanırken transfer ettiği futbolcuları oynattığı maçlarda hükmen yenik sayılması gerekmektedir´´ denilmişti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)