E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulis4 takım küme düşebilir---

4 takım küme düşebilir

4 takım küme düşebilir
19 Temmuz 2011 - 08:47 borsagundem.com

UEFA, Cenevre’de ağırladığı TFF’ye ‘Kararı siz verin, biz devamını getiririz’ mesajını verdi!

İşte UEFA’nın mesajları
1-Şüphe sebebiyle Avrupa’dan men etmem. Takımlar suçsuz çıkarsa, tazminatlar çok korkutucu olur..
2-Verilen Avrupa listesi hâlâ geçerli. Adı geçen tüm takımlar yarışmaya katılsın, ceza alırlarsa ihraç ederiz
3-Lig ertelemeyle ilgili kararı size bırakıyoruz.. Fakat alacağınız her kararın arkasında dururuz..
TÜRKİYE Futbol Federasyonu’ndan sızan bilgilere göre F.Bahçe, Beşiktaş, Trabzonspor ve Mersin İ.Y., küme düşürülmeyle karşı karşıya.. Bu kötü dönemi en az hasarla kapatmayı hesaplayan ve kararları bu yönde alması beklenen TFF’nin ilk tercihi, küme düşürmek değil esasında. UEFA da bu konuya karışmayacağını söyledi.. Çok ağır puan ve para cezalarıyla bu lekeyi silmek istiyorlar fakat disiplin talimatındaki ifadeler çok açık ve net..
BU yüzden TFF ya yönetmelikteki talimatları değiştirecek ya da liglerimizde büyük bir değişim yaşanacak.
TÜRKİYE’Yİ sarsan, hatta başka hiçbir şey düşünemez hale getiren şike soruşturmasında fotoğraf netleşiyor.. TFF’nin yaptığı ilk açıklamanın ardından hızlanan sürecin sonrasında çok önemli bir hal alan UEFA’yla toplantı da dün gerçekleştirildi.
İSVİÇRE’NİN Nyon kentindeki UEFA merkezinde yapılan toplantıya TFF Baskanvekili Lutfi Arıboğan, baş hukuk müşaviri Prof.Dr. İlhan Helvacı, TFF yöneticisi ve icra kurulu üyesi Kemal Olgaç ve avukat Levent Polat katılırken, UEFA’dan ise baş hukuk danışmanı Pierre Cornu, turnuva departmanından Giorgio Marchetti, hukuk müşaviri Alasdair Bell ve federasyonlar departmanından Thierry Favre yer aldı.
2.5 saat süren toplantıdan bazı konu başlıkları elimize geçti.. Mesela UEFA’nın, şüphe üzerine Avrupa Kupaları’ndan men etme düşüncesi kesinlikle yok. Yargı ve TFF’nin kararlarını bekliyorlar. Bunun sebebi de yargıda çıkacak ‘suçsuzluk’ kararının ardından ödenmesi gereken çok yüklü tazminatlar..
AYRICA UEFA’ya gönderilen Avrupa Kupaları’na katılım listesi de aynen kalacak. Ceza alacakların gitmemesi sonucu bu hakların başkasına kaydırılması fikrine sıcak bakmıyor UEFA. TFF’ye “Kararınızı aldıktan sonra biz de Avrupa Kupaları’nda, şikeyle cezalandırılan kulüpleri ihraç ederiz” dediler.
LİGLERİN ertelenmesi konusu da günmede geldi bu kritik toplantı da. UEFA bu konu için de “Top sizde” dedi ve ekledi: “Size güveniyoruz. Dünyanın her yerinde bu tip konularla zaten muhatap oluyoruz. Hiçbir şekilde üzerinizde baskı hissetmeyin.”
BU arada toplantının ardından basın mensuplarına açıklamalar yapan Lutfi Arıboğan, şu ifadeleri kullandı: “UEFA yetkilileri bizlerden hukuki sürecin detaylarını aldı. Ayrıca Türk adaletine de bu soruşturma için takdirlerini ilettiler.
İŞBİRLİĞİMİZ devam edecek. UEFA da başından beri bizlerin duruşunu destekliyor. TFF’nin belgeleri ve kanıtları bekleme durumunu onlar da onaylıyordu zaten. Bu haftadan itibaren belgeler de elimize geçecektir. UEFA, Türkiye ligleri ve Türkiye ile ilgili konularda şu an için TFF’yi destekliyor. Başka birşey yapmıyor. Kamuoyundan ve medyadan da ricamız lütfen biraz daha sabırlı olsunlar.
‘TFF gerekeni yapacaktır’
UEFA, toplantının ardından Futbol Federasyonu’ndan futbolda şike iddialarına yönelik soruşturmayla ilgili bilgi aldığını bildirdi ve TFF’nin gerekeni en hızlı şekilde yapacağına güvendiğini yineledi. UEFA’nın internet sitesindeki açıklamada, görüşmede UEFA’nın soruşturmayla ilgili tam olarak bilgilendirildiği ve TFF’nin devlet yetkilileriyle yakın işbirliği içinde atacağı adımların anlatıldığı kaydedildi.
AÇIKLAMADA, UEFA’nın Avrupa kupalarına katılacak Türk takımlarıyla ilgili tutumunu daha önceki açıklamasında ortaya koyduğu ve bu tutumun değişmediği hatırlatıldı. Vatan

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • neco19 Temmuz 2011 22:02

    Bir insanın ceza alması için adam öldürmesi gerekmez. Adam öldürmek 24 yıldan başlarsa teşebbüs etmekte 12 yıldan başlar.Şike yaptı diye fener düşerse teşebbüsten trabzonunda düşmesi gerekiyor.Eğer bu süreçte Fener düşerde diğer takımlara bir şey olmassa bu fenere ve aziz başkana yapılan bir komplodur.Burada irdelenmesi gereken bir olayda M.ali aydınları Fenere Feneride M.ali aydınlara düşman yapmak için bazı başkanların bir oyunuydu. Bunuda kimse çakmadı. Çünkü aziz başkandan sonra Fenerin başına geçmesi kesin olan tek adamdı.Bu oyunu Aydınlar fena yuttu.Ama olsun bir aydınlar gider bin aydınlar gelir.

  • ibrahim19 Temmuz 2011 11:57

    Sivas düşmüyor,Trabzonspor düşüyor.Çok ilginç.Niye düşecek Trabzon,düşünce suçu işledi diye mi?

  • ilyas şencoban19 Temmuz 2011 09:10

    futbola giden para yazık futbolun kime faydası var şike vs parayı götüren götürüyor taraftar garibinde takım destekler para verir bilet alır para harcar yazıkkkkkkkkkkkkk harcanan ömüre yazıkkkk saygılar

  • Semih Aydın19 Temmuz 2011 09:05

    Yargı kararını vermeden küme düşürmek, geri dönüşü olmayan bir hata doğurabilir. Ve federasyon bunun altından kalkamaz. Ancak suçlanan takımlar -30 puanla lige başlatılırlar. Mahkeme sonucunda aklanırlarsa 30 puanları iade edilebilir. Suçlu bulunmaları halinde ise -30 puan zaten yeterli bir ceza olarak o kulüplere yansıtılmış olacaktır. Hiç kimsenin de buna itiraz edeceğini sanmıyorum.