E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaYaşam-Magazin477 pilot balina karaya vurdu---

477 pilot balina karaya vurdu

477 pilot balina karaya vurdu
12 Ekim 2022 - 10:51 borsagundem.com

Chatham Adası'nda çok sayıda pilot balina karaya vurdu.

Yeni Zelanda'nın 800 kilometre doğusunda yer alan Chatham Adası'nda 477 pilot balinanın karaya vurarak öldüğü duyuruldu.

Koruma Bakanlığı, birbirine yakın tarihlerde 232'si Tupuangi Plajı'nda ve 245'i ise Waihere Körfezi'nde olmak üzere toplam 477 balinanın karaya vurduğunu açıkladı. 

Bakanlığın Facebook hesabından yapılan paylaşımda, "Bu olaylar zor. Doğal olaylar olmalarına rağmen, yardım edenler için üzücü ve zor." ifadeleri yer aldı.

Balinaları kurtarma çalışmalarına kar amacı gütmeden katılan sivil toplum örgütü Project Jonah'ın Genel Müdürü Daren Grover, bölgenin uzaklığı ve köpekbalıklarının varlığı nedeniyle geçmişteki karaya vurma olaylarında olduğu gibi balinaları yeniden yüzdürmek için gönüllülerin hareke geçemediğini belirtti.

Grover aynı zamanda Chatham Adaları çevresinde balinalar için çok fazla yiyecek olduğuna işaret ederek, balinaların kıyıya yaklaştıkça kendilerini birdenbire sığ sularda bulduğunu anlattı.

Pilot balinaların toplu halde karaya vurmaları, özellikle yaz aylarında Yeni Zelanda'da oldukça yaygın olarak görülüyor. Bunun sebebi ise tam olarak bilinmese de; sığ sulara sahip kumsalların balinaları yanıltmasının dev deniz canlılarının karaya vurmasına yol açtığı tahmin ediliyor.

Pitt Adası'yla birlikte Yeni Zelanda'nın Chatham takımadalarını oluşturan Chatham Adası'nda da 8 Ekim'de karaya vuran 215 pilot balina ölmüştü. 

800 beyaz balina kıyıya vurdu

 

Yeni Zelanda'da 400 balina kıyıya vurdu

 

Dev balina kıyıya vurdu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • misafir12 Ekim 2022 12:28

    birini kesip midesine baksınlar, ciğerlerine baksınlar vs.. kesin gavurların işidir. insanlara acımayan balinalara mı acıyacak.  ya radyoaktif atıktan,   ya zehirli gaz veya ilaç atıklarından, ya gizli elektromanyatik silah deneylerinden, ya uydulardan gönderilen düşük-orta-yüksek-çokyüksek-hiper frekanslardan vs. vs etkilenmişlerdir. yazık çok yazık. bunlar toplu insan ölümleri planlıyorlar. kuranda da geçiyor.29. Sadece korkunç bir ses oldu. Bir anda sönüp gittiler. yasin suresi