E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulis4.8 MİLYARLIK CEZADA NASIL BİR YOL İZLENECEK?---

4.8 MİLYARLIK CEZADA NASIL BİR YOL İZLENECEK?

4.8 MİLYARLIK CEZADA NASIL BİR YOL İZLENECEK?
09 Ağustos 2010 - 03:05 borsagundem.com

Kamuoyunda büyük tartışmalara neden olan Maliye’nin, Doğan Grubu’na kestiği faizi ile birlikte 4.8 milyar lirayı bulan vergi cezasında, geçtiğimiz hafta gruptan yapılan açıklama ile birlikte yeni bir süreç başladı.

Grup dava sonucunu, “Dava kısmen lehimize kısmen de aleyhimize sonuçlandı” açıklaması ile kamuoyuna duyurdu. Maliye bürokratlarının dava sonucu ile ilgili değerlendirmeleri ve izleyeceği muhtemel yol ise şöyle: • Büyük kısmı yıllık izinde olan Maliye bürokratları, davanın sonuçlandığını grubun açıklaması ile öğrendi. • Dava kararı tebliğ edilmediği için, idarenin lehine sonuçlanan kısım tam olarak bilinmiyor. Ancak yapılan yorumlara göre, mahkeme kararının idareye ulaşmasının ardından, ‘idarenin lehine, grubun aleyhine sonuçlanan’ tutarla ilgili olarak ‘ödeme emri’ çıkartılacak. • Grup, temyize gitse bile idarenin lehine sonuçlanan kısmı tahsil etme yetkisi bulunuyor. Bu doğrultuda gruba lehte sonuçlanan tutarı ödemesi için 30 gün verilecek. STAR

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)