E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulis5 günde 19 liradan 8 liraya düştü---

5 günde 19 liradan 8 liraya düştü

5 günde 19 liradan 8 liraya düştü
12 Temmuz 2012 - 13:32 borsagundem.com

1.5 liradan 19 liraya kadar yükselen Berkosan hisselerinde şok düşüş sürüyor!

Geçen yıl 1,5 lira seviyesinden halka arz edilen Berkosan hisseleri, geçen haftanın son işlem gününde 19 liraya kadar yükseldi. Bu seviyeden sert düşüşe geçen hisse bugün ilk seansta 8 liraya kadar düşüş kaydetti. Hisse 5 işlem gününde yaklaşık yüzde 60 oranında değer kaybetti! Elinde hisse olanların satış yapma şansı yok, çünkü Hisse açılır açılmaz taban oluyor…
Peki bu hisseler neden bu kadar sert düşüyor.
Geçen hafta borsagundem.com’da yayınlanan haberde, banka kökenli bir aracı kurumun Samsun şubesindeki dealerı kullanılarak müşterilerine Berkosan, Silver ve Escom hisseleri aldırdığı iddiaları gündeme taşınmıştı. İddiaya göre hisseler son günlerde “taban taban” olmaya başlayınca Samsun’daki yatırımcılar da aracı kurumu basmış.
Haberde şu ayrıntılara yer verilmişti, “Büyük tartışmaların yaşandığı bu olaylar sırasında müşterilerine bu üç hisseyi aldıran dealar ise sırra kadem basmış. Banka kökenli aracı kurumun Samsun şube müdürü de yatırımcıların hiddetinden çekindiği için izne ayrılmış.”
BENZER SIKINTILAR
Başka kurumlarda da benzer sıkıntıların yaşandığı son günlerde borsa kulislerinde konuşulmaya başlandı. Silver Line ve Escom hisselerinde düşüş yavaşlarken Berkosan’da düşüşün devam etmesi ‘bu tahtada vurgunun daha büyük olduğu’ iddialarına neden oluyor. Adana, İstanbul, Samsun başta olmak üzere borsayı çok iyi bilmeyen ama parası olan birçok yatırımcıya yüksek fiyatlardan hisse alındığı iddia ediliyor. Hissedeki bu operasyon yapan isimlerin de aracı kurum dealerları gibi kayıplara karıştığı söyleniyor.
Hissede devam eden sert düşüş mağdurlar kitlesini artmasına neden oluyor.
AKILLI DAVRANIN UYARISI
Uzmanlar ise sık sık bu tuzaklara düşen yatırımcıların artık daha akıllı davranmaları gerektiğini söylüyor. 2 liradan 20 liraya yükselen daha sonra tekrar 2 liraya kadar gerileyen Uşak Seramik’i, Datagate, Derimod, IBTYO, Karsu Tekstil ve Gediz İplik gibi birçok hissede yaşanan benzer hareketleri örnek olarak gösteren uzmanlar, hisseyi bu hale getiren oyuncular kadar yüksek fiyattan hisse almayı kabul eden yatırımcıların da suçlu olduğunu belirtiyor.
Daha çok kazanma hırsıyla hareket eden yatırımcıların, bu tür tuzaklara daha kolay düştüğünü belirten borsa uzmanları, söylentiler ya da duyumlara göre değil, analizlere bakılarak yapılan yatırımlarda kaybetme riskinin minimum olduğuna dikkat çekiyor!

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (38)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • neilk..14 Ekim 2012 18:04

    ne ilk..nede son... roller değişir.. kağıtlar değişmez.. badi bakalım imkb30 kağıdıda böyle düşşün bir kaç gunde ??? olm köşe denmek isteyenler varken bu dolandırıcılıklar bitmez.. hadi adam katakulli yapıyo sen ne arıyorsun dandık kağptlarda ?? kii spk de oto moku sokuyor piyasayai ya denetleyemıyorsun, adamı ite kaka imkb ye skuyorsun kalite yerldeder.. örnel : 1 lig takım sayısını 40 yaparsan kalite yere düşer o hesap..

  • borsacı 18 Temmuz 2012 23:36

    takara nerden aldın yavrummmmm açıkları .....aaaaaa beyaz filo 2 kademe yürümüş....hadi tay tay tay

  • 18 Temmuz 2012 17:41

    sende titiz bir bayan müdür olsaydın sana da aldırırlardı. sende yukarıdan alırsın nasıl olsa 40 gidecek diyorlarya üzülme müdür bey treni kaçımış degilsin .

  • taksimli bodur müdür18 Temmuz 2012 15:27

    bana bu sefer aldırmadılar abiler bende treni kaçırdım

  • sw18 Temmuz 2012 03:28

    bu yaz aylarında bir bardak soğuk su içsinler serinletir.paraları olmasa borsada ne işlerivar dimiya bişey olmaz

  • frt34frt16 Temmuz 2012 13:41

    yeni tahta nedir dostlar bilenn varmıı yada duyannn

  • Gariban16 Temmuz 2012 11:21

    Eger gercekten bu acikci malı alamazsa bu tahta nerde durur kimsede tek lot mal alamaz

  • Borsaaa16 Temmuz 2012 10:59

    cuma günü imkb bültende 150 bin tane açık görünüyordu. Zaten bütün takası aldılar ve önceki çöküşten açıkçılara kinliler. 19 da falan durmaz, artık nerede duracağıda belli değil. Sanırım 2. varyo olacak.

  • borsacı16 Temmuz 2012 09:57

    AÇIKÇI BÖYLE ÖPÜLÜR. :)))

  • flamenco7215 Temmuz 2012 22:06

    Yapılan fiil dolandırıcılıksa dolandırılanı sorumlu tutan yaklaşımın, gelecekte bir gurupla mala girip milyonlarca kredi borcunun altına kalıp başk bir dolandırılan taraf oluverme ihtimali de vardır.Herkes kamera şakasına yakalananlara gülüp..Ülen nasıl yiyolar bunları diye kikirder ama kamera şakasına uyanan pek azdır.. sorumluluğu dolandırılan dahil başka taraflara dağıtma eğilimi her sıradan, hatta epey sıradan yaklaşımların vazgeçilmez hafifliğidir..Göz göre göre işlenen suçların müeyyidesiz kaldığı algısı toplum için çook trajik ve riskli bir durumdur..Halka arz seferberliği de bu omurga temada sürmektedir..Başka bi deyişle Yuhhh len diorum...

  • ....15 Temmuz 2012 18:18

    borsacı bey malı alan suçlu ama yapan dahada suçlu.kusura bakmayın ama arkadaşlarınız heralde ki savunuyorsunuz.

  • müjgan15 Temmuz 2012 00:00

    sayın DERSİMLİ olan yorumcu arkadaş PETKİM alın demiş peki petkimin halinden haberi varmı acep 2000 yılındaki fiyatına gelebilmesi için şu anki fiyatından yani 2 tl den %130 pirim yapsınki 4,60 tly ulaşsın bilir bilmez yazı yazıp durmayın

  • borsacı14 Temmuz 2012 22:59

    kimse kimseye zorla hisse aldırmıyor. burası rıza pazarı. herkesin önünde ekran internet telefon. inanmayan almaz kardeşim. alanında vardır bir bildiği. kar yada zarar tamamen kendi kararının sonucu. ve bu sonuca herkes katlanmak zorunda. küçük kağıtlarda manipülasyon varda büyüklerde yokmu? garantide neler döndüğünü hepimiz çok iyi biliyoruz. borsa her zaman risktir. para kazanmak isteyen bu riski alır. sonunada ne olursa olsun katlanır. 2 liradan alıp 15-16 liralara çakarken bu adamlar çok iyi iş yapıyor, ama 19 dan 8 e gelince Allah belanızı versin. BÖYLE ŞEY OLMAZ ARKADAŞLAR. herkes aklını başına alsın. inanmadığınız tahtadan mal almayın. Almayın ki kötü olduğunda kimseyi suçlamayın.

  • tüyocu14 Temmuz 2012 09:58

    bu adamlar iyi iş yapıyorlar.yeni kağıtları da belli... B**** çünkü B harfini çok seviyorlarmış:))))))

  • 14 Temmuz 2012 05:24

    BAZI YATIRIMCILAR PD/DD NE BAKIN DİYE YAZMIŞ. GSDHO NUN PD/DD ORANI 0,26 DIR. YAKLASIK 1,5 SENEDEN BERİ YÜKSELMEMİŞTİR. BİRİLERİ KAGIDA GİRİNCE YÜKSELİYOR GERİSİ HİKAYEDİR.

  • SÜPÜRGE13 Temmuz 2012 16:50

    KIROYUM AMA PARA BENDE DİYE Bİ LAF VAR YA O GRUP AYNEN OYLE. BELADA OKUSAK ONLARA İŞLEMEZ. ALLAH BAZEN İNSANLARI PARAYLADA SINAR. O YUZDEN ALLAH' A HAVALE EDELİM BUNLARI. NE DE OLSA KİMSEYE KALMIYOR BU DUNYA. ZEVKİ SEFA İÇİNDE YAŞASINLAR BAKALIM AĞALAR. NEREYE KADAR...

  • ADANALI13 Temmuz 2012 15:13

    MALATYALI BIRISI PARAYI VURMUŞ.VAYYY BEEE NE ÇAKALLAR VAR.

  • okan13 Temmuz 2012 12:33

    hepiniz efendi olun bekleyin kardeşim bizmi satmayın dedik malınızı kardeşimmmmm.....

  • düşkün13 Temmuz 2012 12:00

    arkadaşlar bunlarla ilgili kimin ne bildiği varsa paylaşssın,bilelim ki,kim ne pislikmiş ama hepsine haram zıkkım olsun.erkekli kadınlı güzel pazarladınız ama unutmayın elbett bi gün bu hesap sorulur sizden sia tatilde yaparsınız başka seyde tabii....ama yediğiniz sizin paranız değil haram para o da zıkkım olsun bu işte kimler varsa....

  • 13 Temmuz 2012 11:31

    Abileri susuyor çakalı konuşuyor herhalde. Yerinizide söyleyin yeni yatırımcılar pazarlamacılar gelir promosyon verirsiniz şimdiden yeni kağıt için.

  • okan13 Temmuz 2012 09:46

    Tatildeyiz arkadaşlar dönünce yeni kağıtta görüsmek üzere,herkese selam....

  • dersimli13 Temmuz 2012 09:15

    bence asıl bundan sonra dikkat etmek lazım çalkalayıp durucaklar.sakın kanmayın gidin thy alın petkim alın ne işiniz var berkosanla

  • cef13 Temmuz 2012 01:56

    ky gaza geldi mi tabani kilitler. adam iki hafta önce cikti. tatil yapiyordur. bundan bes ay önce borsa gündem birilerinin krtekten cikip buna dadandigini yazmisti. adamlar yüzsüz buralara kadar tasidilar. bunlar cok rahat kardesim. ky cikis yazmazsa taban cözülür.

  • flamenco7212 Temmuz 2012 21:58

    Bu millet kurtuluş savaşında terörle mücadelede binlerce şehit verip de gıkı çıkmayıp vatan sağolsun dediğine göre; ülkenin sermaye şirketlerinin legal illegal güçlenmesi pahasına birazcıkta servetleri gazi olsa bişeycik olmaz mantığı; kendi içinde rasyonel ama deccalin uşaklarına hizmet eden bir anlayıştır..günahın ötesinde bişeydir hocca..Küçük yatırımcının parasını metresleriyle teknelerde kokaine katık edenlerin hizmetkarı olmayı hazmedebilene diicek bişey yok..Uyanın hocca

  • ozan 12 Temmuz 2012 19:43

    allah akıl fıkır versın nedıyım berkosana 19 tl veren adama baska ne denır ayagına tas bagla denıze atlasın...bukadar cahıllık olurmu bılmıyorsan oynama kardes ...euro kapıtal 2lıradan 12 lıraya cıktı ee bunu alan adam 12lıraya delıdır hıcmı tanımaz mustafa sahını hıcmı bılmez euromu ...

  • 12 Temmuz 2012 18:39

    2 liradan alıp 20 lirada satınce altına arabayı çekecekken iyide tersi oluncamı kotu. zaten kazansanda haram para olurdu.bu tip hisseler ahlı adamın bi yerinden çıkar. bulaşmayın dar tahtalara derim.

  • iyi ki girmemişim...12 Temmuz 2012 16:16

    bir zamanlar bu hatalara ben de düşüyordum... artık dersimi iyi çalışıyorum... bilanço, pd/dd, teknik analiz... maalesef dibini bulana kadar seyretmekten başka çaresi olmayan kağıtta olanlara allah sabır versin...

  • Broker 3412 Temmuz 2012 16:04

    19 TL'den alıp da kar etmeyi düşünen KY bu seviyelere tekrar düşeceğini de göze almıştır. Almadıysa da bir daha kağıtlara girmeden PD/DD nedir, bu kağıt nereden nereye gelmiştir iyice araştırsın.

  • süpürge12 Temmuz 2012 15:50

    bu adamların yuzunden işimden oldum ben. o zamandan beri berkoyu bildiğim halde almadım. hatta bir tanıdığıma silverı zorla sattırdım.dedim bu adamların donuşu felaket. aklı olan gizliden alır biraz prim yapınca çakar çıkar. bunlara bu msutehakkk

  • azizhanak12 Temmuz 2012 15:26

    gayet normal akli olan borsadan hisse alir düserde cikarda 2,5 liradan 19,5 liraya cikarken kimsenin sesi cikmadi simdi dusuyor sonra yine cikar serbest piyasa isi bilen borsaya girsin. Nasil isi bilen piyasada is yapip sirketini buyutup holding yapiyor bilmeyen batiriyorsa bu da oyle her seyi goze almali. imkb diger ilgili kurum zaten borsanin icine ettiler insanlari soguttular millet borsadan kaciyor birsuru koruyucu onlem adi altinda is yapiyorlar bunlar isi bilmiyorlar birakin serbest piyasa insanlar ister alsin ister satsin bilen girsin bilmeyen her yerde zarar eder

  • 12 Temmuz 2012 15:19

    allah belanızı versin niye açmıyorsunuz telefonlarınızı

  • ali12 Temmuz 2012 14:57

    ben de nerede kaldı bu berkosan ağlayıcıları diye merak ediyordum hahahaaaa

  • sg12 Temmuz 2012 14:49

    2. uşak olayı

  • 12 Temmuz 2012 14:48

    bu daha ne kiii 1.50 olur bu hisse ahhh mine figen didem hakann ahhhh mum diktiniz insanların ocağınaaa mummmm..borsagündeme inanmadık böyle çulsuz kaldıkkk..

  • ahmet12 Temmuz 2012 14:41

    benim elımde olsa bu kagıt taban cozuldugu anda satar kurtulurum 5 lıralardan falan doner sanırım sonrada 2lere falan gerıler aynı usaktdakı gıbı akıllı davranın bence satın bı dahada acmayın tahtayı

  • Ahmet12 Temmuz 2012 13:53

    Küçük yatırımcının bu tür tuzaklara düşmemesi lazım.

  • Berkant12 Temmuz 2012 13:45

    Yeter artık bu kadar tabanmı olur !!!!

  • aynısı12 Temmuz 2012 13:39

    bir benzerini 10 liradan 2 liraya yapmışlardı. almasınlar ne denir ki. geçmişi belli geleceği belli.