E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasa5 hissede 1 trilyon dolarlık çıkış yaşandı---

5 hissede 1 trilyon dolarlık çıkış yaşandı

5 hissede 1 trilyon dolarlık çıkış yaşandı
20 Kasım 2018 - 15:47 borsagundem.com

ABD'li teknoloji devlerinin hisselerindeki değer kayıpları trilyon dolara ulaştı. Küresel piyasalarda ise deprem yarattı

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Teknoloji devlerinden oluşan FAANG (Facebook, Amazon, Apple, Netflix, Alphabet) hisseleri Pazartesi günü ayı piyasasıyla sonlandı. Çoğunlukla teknoloji hisselerinin işlem gördüğü Nasdaq endeksi, Kasım ayı başından bu yana değer kaybederek yüzde 9.2 düşüş kaydetti. Ayrıca Facebook hisseleri Şubat 2017'den bu yana en düşük seviyesini gördü.

FAANG hisse senetleri son altı haftada sürekli düştü. Toplu olarak, beş hisse senedi, 52 haftanın en yüksek seviyesine ulaştığından beri yaklaşık 1 trilyon dolarlık değer kaybetti.

Mark Zuckerberg’in Facebook’un, rakiplerini karalamak amacıyla görevlendirdiği PR firmasının New York Times gazetesi tarafından ortaya çıkarılması üzerine suçu çalışanların üzerine atması üzerine hisseleri düşüşe geçti.

Buna ek olarak beklenen satış rakamlarının altında kalan Apple’ın yeni iPhone modellerinin üretim siparişlerini azalttığı iddialarından sonra, şirketin hisseleri, 52 haftanın en yüksek seviyesinden yüzde  20 düşüşle ayı piyasasına dönüştü.

“FAANG TİCARETİ ÖLDÜ”

ABD’li yatırım planlama şirketi Bleakley Advisory Group'un yöneticisi Peter Boockvar CNBC'ye verdiği demeçte, hisse senedi piyasalarında boğaya liderlik eden büyük teknoloji devlerinin değer kaybetmeye devam edeceğini belirtti.

Boockvar, "FAANG hisseleri grup olarak değil, bireysel olarak ticaret yapmalı. Birlikte ele alındığında, borsada artık hiçbir liderlik yok.” diye konuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • YENİDUNYADUZENİ21 Kasım 2018 02:54

    BUNLAR DAHADA DÜŞECEK BENCE ÇÜNKİ TÜM KİŞİSEL TEKNOLOJİ PARASIZ ALIŞ VERiŞ  TPE BAŞVURUSU YAPILACAK YENİ TAMAMI TÜRKÇE YAZILIM DONANIMDAN OLUŞACAK  YEPYENİ YAZILIM VE ALT YAPILAR İLE ARTIK TÜRKİYEDE, DİĞER TEKNOLOJİLERİN ÇOĞU ARTIK ÇÖP OLACAK SANIRIM.. :) 

  • Berber bekri20 Kasım 2018 22:52

    Çıktığı şirketlere bak bize girse diyenlerin haline bak."aç tavuk kendini darı ambarında görürmüş" yarın görün bakalım ne giriyor 2019 da daha neler olacak kemerleri bağlayın iniş daha başlamadı bile (yatırım tavsiyesi değildir.)

  • KAZIM KARTALGÖZLÜ20 Kasım 2018 19:51

    oradan çıkan paraların bir kısmı borsamıza ve tahvilleri mecburen gelecektir.cünkü gelişmiş ülkeler tıkandı krizler var.biz ise büyümeye ac ülkeler arasındayız.

  • veli20 Kasım 2018 18:40

    o para bize girse bist 1 milyon olur.