E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulis5 milyonluk dava zamanaşımına takıldı---

5 milyonluk dava zamanaşımına takıldı

5 milyonluk dava zamanaşımına takıldı
02 Mart 2011 - 13:37 borsagundem.com

İhlas Grubu şirketleriyle ile ilgili önemli bir dava zaman aşımına uğradı.

ELİF BATU YENER/BORSAGUNDEM.COM
İhlas Madencilik tarafından satın alındıktan sonra ünvanı Bayındır Madencilik olarak değiştirilen Okan Tekstil’in eski ortakları 5 milyon liralık sorumluluk davasından zamanaşımı sayesinde kurtuldu. Mahkeme, Bayındır Madencilik’te (Okan Tekstil) 29 Ağustos 2008 tarihinden önce görev yapan Yönetim Kurulu Üyeleri Mehmet Okan, Abdulkadir Cesur, Emin Şaman, Mehmet Filik ve Ayşe Demir hakkında açılan 5 milyon liralık tazminat davasını zamanaşımından dolayı reddetti. Bayındır Madencilik’ten KAP’A yapılan açıklamada, “Şirket avukatımız tarafından bugün verilen bilgiye göre son duruşmada Mahkeme Heyeti davanın zamanaşımından dolayı reddedilmesine karar vermiştir. Gerekçeli kararın tarafımıza tebliğini takiben yasal haklarımızın kullanılması değerlendirilecektir” denildi.
Bayındır Madencilik, “toplam 5 milyon 865 bin 126 TL eksik tahakkuk ettirilmiş borç tutarlarının mevcut olduğu, şirketin geçmiş yıllarda oluşturmuş olduğu fonların bir kısmını başka şirketlere kullandırdığı ve alacak olarak takip edilmesi ve faiz işletilerek tahsil edilmesi gereken bu fonların değişik adlar altında giderleştirilerek yok edildiği şrketi zarara uğratan mal alımlarının yapıldığı, 7.3 milyon liralık kefaletin açıklanmadığı” gerekçesiyle eski yöneticiler Mehmet Okan, Abdulkadir Cesur, Emin Şaman, Mehmet Filik ve Ayşe Demir hakkında dava açmıştı. İhlas Madencilik, Okan Tekstil'in yüzde 15,4517'lik hissesini 22 Ağustos 2008 tarihinde satın almıştı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • TANER KUL03 Mart 2011 22:54

    size gercek birsey yazacam okant patronu mubarek kardeşlerin arkadaşları am kavga ettiler sonra aralarında sorunlar cıktı ve mubarek kardeşler iflas holding patronlarıya işler yapıyor hisseler hala yapıyorlar okant patronu mahkeme zaman aşima oldu mubarek kardeşler artık bundan sonra yandılar tahtada krız olurr SİZDEN YATIRIMCILARI UYARMANIZ BEDELLİ BEDDELLİ NEREYE KARDAR YAZIK BU KÜÇÜK YATIRIMCILARAAAAAA

  • al bırını vur otekını02 Mart 2011 21:19

    yavvv bunların borsada işleri ne .hatta dısarda ne iş yapar bunlar bir anlasam

  • 02 Mart 2011 16:27

    İHEVA NE OLUR PEKİİ ???

  • soros02 Mart 2011 14:05

    borsanın gereksiz 2 kagıdı