E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulis5 yıl sürdü, toplu beraat verildi---

5 yıl sürdü, toplu beraat verildi

5 yıl sürdü, toplu beraat verildi
22 Haziran 2011 - 08:15 borsagundem.com

Beş yıl süren 'keriz silkeleme' davası toplu beraatle bitti

Dünkü operasyonda İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen zanlıların arasında daha önce birçok borsa manipülasyonu olayında adı geçen borsa spekülatörü, Fenerbahçeli eski futbolcu Mecnur Çolak, 2002 ve 2006 yıllarında da aynı suçlamayla gözaltına alınmıştı.Temmuz 2006 yılında Borsa çevrelerinde şok etkisi meydana getiren İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'nın (İMKB) tarihindeki en büyük manipülasyon davasında 1 kişi hariç tüm sanıklar geçen ay beraat etti. 'Keriz silkeleme' adı verilen 131 kişinin gözaltına alınmasıyla başlatılan operasyonda aralarında Mecnur Çolak'ın yanı sıra çok sayıda işadamı, aracı kurum sahibinin de bulunduğu borsa yatırımcıları gözaltına alınmıştı. Dava 25 Mayıs'ta İstanbul 4 No'lu Ağır Ceza Mahkemesi tarafından sonuçlandı. 5 yıldır devam eden davada yargılanan sanıklardan çoğu daha önce beraat etmişti. Son olarak aralarında Mecnur Çolak, Murat İlgeç, Can Dilmener, Behçet Erdem, Davut Eskinazi, Halit Acartürk gibi isimlerin bulunduğu toplam 21 kişi suç işlemek için örgüt kurmak, diğer kişiler ise suç örgütüne üye olmak iddialarından beraat etti. Davada yargılanan sanıklar ayrıca, mal varlığı değerlerini aklamak suçunu işlemediklerinden dolayı bu suçtan da ayrı ayrı beraat ettiler.
Başladığında kamuoyunda büyük yankı oluşturan keriz silkeleme davasında tek ceza alan ise sanık Mehmet Tahir Görpeoğlu oldu. Görpeoğlu'nun yurtdışına para aklamak için fonlar aracılığıyla 960 bin dolar para çıkardığını tespit eden mahkeme, sanığa 3 yıl 6 ay hapis ve 500 bin TL adli para cezası kesti. Öte yandan bu davada yargılanan bütün sanıkların maddi ve manevi tazminat davası açma haklarının olduğu belirtilirken, dava nedeniyle iş ve itibar kaybı yaşadığını öne süren bazı sanıkların önümüzdeki günlerde maddi ve manevi tazminat davası açacağı belirtiliyor.
Borsa'da manipülasyon yapan grubun lideri olduğu öne sürülen Fenerbahçeli eski futbolcu Mecnur Çolak'ın, daha önce Engin İpekoğlu, Beşiktaş Teknik Direktörü Tayfur Havutçu, Naim Süleymanoğlu, Mehmet Ali Erbil ve Orhan Gencebay'ın da aralarında bulunduğu pek çok ünlüden kâr vaadiyle para topladığı ileri sürülmüştü. Paraları batırdığı ve dolandırdığı iddia edilen Çolak hakkında bugüne kadar çok sayıda suç duyurusunda bulunuldu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)