E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSpor50 milyon uçtu gitti---

50 milyon uçtu gitti

50 milyon uçtu gitti
12 Kasım 2011 - 10:00 borsagundem.com

Sponsor desteği azalacak. Yaklaşık 50 milyon euro yitirilecek. UEFA kuralarında 2. torbadan çıkma şansımız tamamen imkansızlaşacak.

Euro 2012 play-off ilk maçında Hırvatistan'a sahasında mağlup olan A Milli Takımımız, şampiyonaya gitme ihtimalini mucizelere bıraktı. Polonya ve Ukrayna'da düzenlenecek olan turnuvaya gitme şansı neredeyse tükenen Milliler, birçok açıdan da kaybetti. Ay-yıldızlı ekibimiz neler mi yitirdi? Gelin hep birlikte bakalım:
1- 2010 Dünya Kupası'ndan sonra 2012 Avrupa Futbol Şampiyonası da büyük ölçüde ıskaladık. Kısacası final hasretimiz devam edecek; özlemimiz bitmeyecek.
2 - Mali açıdan kaybımız da çok büyük olacak. Çünkü sponsor desteğini de yitireceğiz. Kaybımız yaklaşık 50 milyon euro olacak.

'PİYASA' ŞANSI BİTECEK
3 - Kulüp takımlarının Avrupa kupalarındaki başarısızlığı, şike operasyonu sonrası itibarımızın zedelenmesi derken, Türk futbolunun marka değeri daha da azalacak.

4 - Yine şike operasyonu yüzünden oluşan yaralarımızı sarma şansımızı çöpe atacağız.

5 -Futbolcularımız Avrupa'da 'piyasa yapma' şansını kaybedecek. Avrupa'ya transferleri konusunda önemli bir şans tepecekler.

YİNE HAYAL KIRIKLIĞI

6 Bir jenerasyonda daha hayal kırıklığı yaşayacağız. 2002 Dünya Kupası'nda üçüncü olan jenerasyondan sonra 'organize' bir başarımız yok.

7 Guus Hiddink gönderilecek... Bu da önemli bir tazminat ödenmesine neden olacak.

8 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası adaylığımız konusunda gücümüz azalacak.

9 İstanbul'u spor başkenti seçtiren ama Avrupa Şampiyonası'na gidemeyen ülke durumuna düşeceğiz.

10 UEFA kuralarında 2. torbadan çıkma şansımız tamamen imkansızlaşacak.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Selim Naci12 Kasım 2011 16:22

    Kalitesiz yabancılar geldiği sürece milli takım hep düşecektir. Artık ne BJK ne Trabzon takımlarının kadrolarını bilemiyoruz. Hep yabancı. Türk ruhu kalmadı. Hepsi yabancı olduktan sonra neden bu kulüpleri destekleyelim, Barcelona yı destekleriz. Onlarda tamamen yabancı!!!. En fazla bir kulüpte 4 yabancı olmalı, diğer türlü yeni futbolcu yetişmez. Abuk subuk yabancılara dünyanın paraları dökülüyor.. Saygılar..

  • Sakar Şakir12 Kasım 2011 12:26

    Her musibette bir hayır vardır derler. Takımımız zaten futbol oynamıyordu ve bu bir yerde patlak verecekti. Şimdi 2014 için şimdiden çok çok daha çalışma fırsatı ortaya çıktı. Grubumuz zor ancak hollandanın ardından grup ikincisi olma ihtimalimiz güçlü. iyi bir teknik direktör lazım. garanti puana oynayan Mustafa Denizli ile milli takıma tarihinin en büyük başarılarını yaşatan (Dünya 3. sü ve Konfederasyo Kupası 3. sü) Şenol Güneş en büyük adaylar olmalı ve bence Şenol Hoca olmalı. Yalnız şayet bu şike ile ilgilki kararlar sezon sonuna kalırsa milli takım yeni elemelere karmaşa içinde başlar.