E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDış Piyasalar500 milyar dolarlık fırsat var---

500 milyar dolarlık fırsat var

500 milyar dolarlık fırsat var
06 Şubat 2011 - 01:46 borsagundem.com

Hindistan Ticaret ve Sanayiden Sorumlu Devlet Bakanı Jyotiraditya M. Scindia, “Türkiye’de pek çok Hintli şirket bulunuyor.

Aynı ilgiyi Türk şirketlerinden de beklediklerini belirten Scindia, şunları söyledi: “Hindistan’da altyapı projelerine 1 trilyon dolarlık yatırım ihtiyacı var. Bunun 500 milyar dolarını kamu yapacak. Dolayısıyla Türk şirketleri için 500 milyar dolarlık bir fırsat bulunuyor. Bu yatırımın bir an önce yapılması gerekiyor. Şu anda Hindistan’a gelen doğrudan yabancı yatırım miktarı yıllık 35?40 milyar dolar civarında ama bu 1 trilyon dolarlık yatırıma çok çabuk ihtiyacımız var.”

Siz de heyetle gelin

Bugün Türkiye’den Hindistan’a doğrudan yabancı yatırımın yalnızca 34 milyon dolar seviyesinde kaldığını anımsatan Hintli Bakan, şöyle konuştu: “Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün’le görüşmemizde benim yanımda getirdiğim heyetin benzeriyle Hindistan’a gelmesini söyledim. Enerji sektörü iki-üç alandan oluşuyor. Elektrik, doğalgaz ve petrol. Hindistan’da üretim 250 bin MW. Talep ise bunun çok üzerinde. Bu yüzden çok daha fazla elektrik üretimine ve yatırımına ihtiyacımız var.”

Petrol arayabiliriz

Petrol arama ve geliştirme tarafında da Hindistan’da devlete ait iki şirket bulunduğunu ifade eden Scindia, şunları dile getirdi: “Eminim ki bu şirketler Türkiye’deki arama ve geliştirme projeleri ile ilgilenecektir. Petrol ve gaz ihtiyacımızın da yaklaşık yüzde 70’ini ithal ediyoruz. Dolayısıyla petrol fiyatlarındaki dalgalanmalar bizleri çok etkiliyor. Bu nedenle petrol ve gaz üretimine daha fazla yatırım yaparak kendimizi güvene almamız gerekiyor. Dolayısıyla Türkiye’deki petrol arama geliştirme projelerine yatırım yapmalıyız ya da Türk şirketleri Hindistan’da bu tür yatırımlar yapmalılar.”

Harvard’daki arkadaşım Bursalı bir Türk’tü

HİNDİSTAN Ticaret ve Sanayiden Sorumlu Devlet Bakanı Jyotiraditya M. Scindia, ABD’deki Harvard Üniversitesi’nde öğrenciyken öğrencisiyken ilk arkadaşının Bursalı bir Türk olduğunu söyledi. Scindia, iki ülke arasında daha sıkı işbirliği için gençler arasında diyaloğun önemine vurgu yaptı. Scindia, “İnsanları genç yaşta bir araya getirmek, geleceğin yeni şirketleri ve ortak girişimleri için önem taşıyor” dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)