E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaOtomotiv5.8 milyar lirayı yakaladı---

5.8 milyar lirayı yakaladı

5.8 milyar lirayı yakaladı
20 Haziran 2012 - 06:53 borsagundem.com

Opet’in Genel Müdürü Cüneyt Ağca, bu yılın ilk çeyreğinde yüzde 15 büyüme yakaladıklarını belirtti

Koç Holding’le Öztürk Ailesi’nin ortak olduğu akaryakıt dağıtım şirketi Opet’in Genel Müdürü Cüneyt Ağca, bu yılın ilk çeyreğinde yüzde 15 büyüme yakaladıklarını belirterek, “İlk 3 aylık ciromuz 4 milyar liraya, 5 aylık ciromuz da 5.8 milyar liraya ulaştı. Bu yıl için öngördüğümüz büyüme yüzde 7-8 dolayındaydı. İlk 5 aylık gelişmeler yılı yüzde 10 dolayında büyümeyle tamamlayabileceğimizi ortaya koydu” dedi.
Ağca, Opet-Sunpet ikilisinin toplam 1300 istasyona ulaştığını, uılı 1325 istasyonla tamamlayacaklarını vurguladı.
Santrallara motorin sattık
Cüneyt Ağca, yılın ilk iki ayında ağır geçen kış şartlarının motorin satışlarını artırdığını ifade ederek, şunları anlattı: “Ağır kış koşulları sırasında doğalgaz akışında azalma yaşandı. O dönemde bazı elektrik santrallarına motorin verdik. Elektrik üretimini motorinle gerçekleştirdiler. Bizim o dönemdeki ilave motorin satışımız 80 bin metreküp oldu. Satış hacminde yüzde 15 büyümeye çıkmamızda bunun da etkisi var. Petrol fiyatları ve döviz kuru ciromuzu doğrudan etkiliyor. Biz bu nedenle cirodaki büyümeden çok satış hacmindeki büyüme ile kârlılığa bakarız.”
İndirim de yansıyor ama
Ağca, akaryakıt fiyatlarıyla ilgili bir soru üzerine şu değerlendirmeyi yaptı: “Petrol fiyatları inince hemen, ‘Petrol indi, akaryakıt fiyatına yansımadı’ eleştirileri alırız. Oysa fiyatlarımızı petrol fiyatlarının yanı sıra döviz kurları da etkiliyor. Petrol fiyatları düşerken kur yükseliyorsa akaryakıt fiyatı da ona göre belirleniyor. Nitekim mart ayının sonlarından bu yana akaryakıta zam yapılmıyor.”
Samet Aybaba, Ankara’da Opet istasyonu işletiyor
CÜNEYT Ağca, Beşiktaş’ın Teknik Direktörlüğüne getirilmesiyle spor gündemine oturan Samet Aybaba’nın Opet’in istasyon işletmecileri arasında yer aldığını belirterek, “Ankara Maltepe’de bir başkasına ait istasyonunu Samet Bey işletiyor” dedi. Aybaba, Beşiktaş yönetimiyle yaptığı anlaşma gereği yıllık 1.4 milyon lira alacak.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)