E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknoloji‘600 milyon liramızı FATiH kaptı’---

‘600 milyon liramızı FATiH kaptı’

‘600 milyon liramızı FATiH kaptı’
12 Ocak 2013 - 10:54 borsagundem.com

Telekom sektörü, kırsal alanlarda cep telefonu ve interneti yaygınlaştırmak amacıyla kurulan fonun amaç dışı kullanıldığını iddia etti

Aralarında GSM operatörlerinin de bulunduğu telekom şirketleri, kendilerinden kesilen paralarla oluşturulan milyarlık fonun amacı dışında kullanıldığı şikayetini bir raporla ekonomi yönetimine ilettiler.
Bilgisayar satın alındı
Bugün Gazetesi'nin haberine Türkiye Telekomünikasyon Meclisi’nin hazırladığı rapora göre, kırsal kesimi internet ve GSM şebekesine kavuşturmak amacıyla Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı bünyesinde oluşturulan “Evrensel Hizmet Fonu”nda biriken paralar ilgisiz projelere harcanıyor.
Sektör temsilcileri, ekonomi bakanlarına sundukları raporda şu bilgiye yer verdi: “Evrensel hizmet gelirleri adı altında elektronik haberleşme sektöründen toplanan fondan sektöre doğrudan bir geri dönüş olmamaktadır. 2011’de sektörden toplanan yaklaşık 600 milyon liranın Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından FATİH projesi kapsamında bilgisayar alımında ve okulların internet erişim ücretlerinin ödenmesinde kullanıldığı görülmektedir.
Bu fon, tanımı gereği malzeme alımında değil, işletmeciler aracılığıyla sosyal amaçlı telekomünikasyon hizmetlerinin sağlanması için kullanılmalıdır.” Fonun tamamının amacına uygun şekilde sektöre geri dönüşünün sağlanması için gereken yapının bir an önce işlerliğe kavuşturulması istenen raporda, “Fonun kırsal alan da dahil, tüm ülkeye haberleşme hizmetlerinin ulaştırılabilmesi amacıyla kullanılması sağlanmalıdır” denildi.
Proje bulunamadı Hazine’ye aktarıldı
Ulaştırma Bakanlığı’nın daha önce soru önergesine verdiği bilgiler e göre 2005’te kurulan fonda ilk 5 yıl içerisinde 2 milyar lira birikti. Yaklaşık 800 milyon lirası GSM şirketlerinden tahsil edilen bu kaynağın sadece 307 milyon lirası harcanırken, geri kalan tutar ‘yatırım yapılacak proje bulunamadığı için’ Hazine’ye aktarıldı

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)