E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem67 gün sonra başa döndük---

67 gün sonra başa döndük

67 gün sonra başa döndük
14 Ağustos 2015 - 06:11 borsagundem.com

67 gün önceki seçimlerin ardından AK Parti ile CHP'nin 32 gün süren görüşmeleri olumsuz sonuçlanmasıyla gündeme yeniden sandık geldi

7 Haziran’daki seçimin üzerinden 67 gün, AKP-CHP görüşmelerinin başlamasının üzerinden 32 gün geçtikten sonra gelinen noktada anlaşma yok. Şimdi hesaplar kasımda seçim ihtimali üzerine yapılıyor. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu koalisyon görüşmesinden sonra “Bize koalisyon değil, seçim hükümeti önerildi. Ya kısa süreli seçim hükümetini ya da AKP’nin kuracağı azınlık hükümetini destekleyin önerisi ile geldiler. Koalisyon müzakeresi söz konusu olmadı.” açıklamasında bulunurken, Başbakan Davutoğlu ise “CHP’yle dış politika ve eğitim gibi konularda derin görüş ayrılıkları var. Türkiye’yi erken seçime götürme sorumluluğu üzerimizdedir. Seçim sıhhat için aşı gibidir, korkmamak lazım.” dedi.

GÖRÜŞMELER TOPLAM 40 SAAT SÜRDÜ

AK Parti ile CHP arasındaki koalisyon görüşmeleri, 32 gün önce, Başbakan Davutoğlu’nun 13 Temmuz’da CHP lideri Kılıçdaroğlu’nu ziyaretiyle başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, görevi  9 Temmuz’da vermişti. 1 saat 40 dakika süren bu görüşmeyle iki parti arasındaki koalisyon süreci başladı. Ardından heyetler ‘istikşafi (keşif amaçlı)’ diye nitelenen 5 ayrı görüşme yaptı. 30 saate yakın süren heyetler arası görüşmelerin ardından Davutoğlu ile Kılıçdaroğlu, geçen pazartesi yeniden bir araya geldi. Başbakanlık Resmi Konutu’nda yemek de yenen 4 saat 20 dakikalık görüşmede, uzlaşılamayan konuları ele alan iki lider, varılan noktayı partilerinin yetkili kurullarında değerlendirip 3 gün sonra yeniden dün bir daha buluştu. Tarihi Ankara Palas’ta 1.5 saat süren bu görüşmede koalisyon süreci anlaşmazlıkla sonuçlandı. Böylece toplamda 40 saati aşan 32 günlük koalisyon arayışı sonuçsuz kaldı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)